Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy mój komputer jest gotowy ?

Okrasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Jestem nowym użytkownikiem.Od tygodnia męczy mnie chęć pogrania w battlefield 3.I tutaj właśnie oddaje się w wasze ręce.:)Czy na sprzęcie, który posiadam zagram sobie w tą grę i czy moglibyście mi podać w ilu fps i na jakich detalach? Bardzo bym was o to prosił.A o to moje specyfikacje komputera:

Karta graficzna: Vertex radeon Hd 6770 1GB

Procesor:Intel Core 2 Quad Q6600 2.40ghz

Ram:2gb

Procesor:Fell 3 400W (bullshit)

Windows Vista 32-bity.

Bardzo prosze o odpowiedzi.Pozdrawiam :).

Opublikowano

1600*1200 średnie to będzie moim zdaniem max dla twojego komputera.

Dołóż 2GB ramu, wymień zasilacz i kartę na 6850 to będzie ultra fullhd

OndteAw.png
Opublikowano

Tak, będzie działać ale w FullHD raczej nie pograsz :P

Robię to co lubię, lubię to co chcę.

84564230168514981164.png

Opublikowano

• Dzięki wielkie za odpowiedzi.
  • Postanowiłem zakupić gtx 560 :http://www.sferis.pl/produkt/55750-palit-geforce-gtx-560-1024mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-pci-e-810-4020-wer-oc-overclock.html
  • Dowiedziałem się, że mój procek ma 4 rdzenie i daje radę.
  • Pozostało mi kupić tylko 4 gb ram.
  • I mam pytanko jaki zasilacz pod tą kartę ?

Opublikowano

nie podpowiem ci dokładnie jaki model, ale pod gtx 560 to chyba przynajmniej 600W

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

kurwa jebani spamerzy, sie nie znaja i tylko posty nabijają.

Po pierwsze, dokup 2gb ramu, po drugie, zmień zasilacz, najlepiej na StealthXStream 500W albo XFX Core 550W, ewentualnie Chieftec 500W. Po trzecie zmiana karty graficznej na gtx 560 dużo ci nie da, jak coś to radeon 6870, albo gtx 560 TI.

kartę na 6850 to będzie ultra fullhd

6850 ma średnio 25 fps na ultra, a w battlefieldzie do płynnej gry potrzeba minimum +40fps.

Opublikowano

Zasilacz jest dobry tzn jak już go się ma nie trzeba wymieniać, ale nie warto go kupować. (jednak do tej karty którą kupiłeś nie polecał bym go :) )

BTW Ten procesor może ograniczać karty typu gtx 560ti

nie podpowiem ci dokładnie jaki model, ale pod gtx 560 to chyba przynajmniej 600W

Wystarczy markowy 450W

w battlefieldzie do płynnej gry potrzeba minimum +40fps.

Nie potrzeba ja się dobrze bawie na średnich ustawieniach w 1024x768 z 30fps.

Opublikowano

Zacznijmy od zmiany zasilacza bo niedługo mozesz miec ognisko z pc'ta choć powiem ci ze ten feel zadziwia jak na firme "krzak" mialem dokladnie takiego samego przez 4 lata i nic sie nie stalo :) Kup jakiegos chiefteca 500W na spokojnie starczy i to jeszcze z zapasem jakbys chciał z czasem sobie kupic mocniejsze podzespoły.

6770 to taka akurat na battlefielda osobiście na wlasne oczy widzialem ją wraz z i3 2120 i 4gb ram na high w HD w ok. 50fps.

Stop gotowym zestawom komputerowym!

http://www.stopgotowcom.pl/

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

Zasilacze FEEL i FEEL III Są dobre tzn nie pociągną mocniejszego sprzętu ale nie spalą też ci kompa. Zasilacze FEEL I i FEEL II należy jak najszybciej wymienić. Więc nie wiem o jakim ognisku ty gadasz...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich!

Jestem nowym użytkownikiem.Od tygodnia męczy mnie chęć pogrania w battlefield 3.I tutaj właśnie oddaje się w wasze ręce.:)Czy na sprzęcie, który posiadam zagram sobie w tą grę i czy moglibyście mi podać w ilu fps i na jakich detalach? Bardzo bym was o to prosił.A o to moje specyfikacje komputera:

Karta graficzna: Vertex radeon Hd 6770 1GB

Procesor:Intel Core 2 Quad Q6600 2.40ghz

Ram:2gb

Procesor:Fell 3 400W (bullshit)

Windows Vista 32-bity.

Bardzo prosze o odpowiedzi.Pozdrawiam :).

Vertex? dafuq ;< karte może masz dobrą natomiast z takim ramem to Ty zagrasz na laptopie w sapera tylko hah, pewnie nie masz 2 rdzeni, procesor dziwny? chyba chodzi Ci o zasilacz 400W, masz mało GHz, lepiej mieć na te czasy i5 2400K albo i5 2500K (i5 jest prawie tak samo wydajny jak i7) no i te i5ki możesz boostnąć do 4.00GHz+ za 100/200 zł, a win 7 64b lepszy :P

EDIT: w bf3 pograsz na zminimalizowanym oknie na LOW ale oczy sobie szybko zjebiesz, w bc2 może pograsz, jak chcesz koksić z tym kompem to w P4F graj....

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...