Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Berło otchłani

Cyps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś mam kilka pytań dotyczących berła otchłani .

1. Jaka jest odległość na pasywkę ?

2. Czy opłaca się budować berło jako 1st przedmiot na takich postaciach jak : Lux, Cassio, Brand, Ahri ?

< Item startowy oczywiście buty + 3 potki ale zaraz po butach składać berło ? >

Opublikowano

Co do 2 pytania, wszystko zależy od enemy teamu. Jeśli jest veigar [lub mocny nuker] + top/jungle ap to opłaca sie, ale nie jako 1-wszy przedmiot. [no chyba że naprawde masz lb albo veigara na midzie i dostajesz mocnooooo po dupie].

Opublikowano

Bardziej chodziło mi żeby wzmocnić jakoś swojego bursta obniżając m.resy przeciwnika .

hmmm jak by to wyjaśnić... jeżeli przed 10 min jakimś cudem uda mi się uzbierać wystarczająca dużo golda na berło i obniżenie m.res, nie było by to dobre wyjście?

Mamy trochę survi + pasywkę, nie dało by to więcej niż składanie na start AP ?

Co o tym myślicie ?

@Sprawiedliwy

Buty to raczej rzecz oczywista jako startowy item ( przynajmniej dla mnie ).

wiem wiem źle to sprecyzowałem : )

Opublikowano

Witam dziś mam kilka pytań dotyczących berła otchłani .

1. Jaka jest odległość na pasywkę ?

2. Czy opłaca się budować berło jako 1st przedmiot na takich postaciach jak : Lux, Cassio, Brand, Ahri ?

jak kupisz berlo nakieruj myszke na berlo w eq pokaze pole wokol twojej postaci

2 nie oplaca sie na start poniewaz przed nazbieraniem na nie padniesz lepiej kupowac na start butki i potki lub dorana

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

mozesz rashnac sorce>2xdorans>abyssal jest to good i polecam, w szczególności jak jest double ap

najlepsze jest to dla ahri, reszte niezbyt czesto widze i niezbyt czesto nimi gram

Opublikowano

buty 3 poty

Cos na mane np Shen

Konczysz item

Skladasz buty/berlo

tak coś na mane hmm może blue buff ?

I coś nie widzi mi się shen / lich na ahri, brand, cassio .

Opublikowano

buty 3 poty -> 2 dorany, sorcery -> abyssal na ahri jest dobry, jeżeli uwzględniasz to, że są early teamfighty ( np o 1 smoka ).

Opublikowano

Jeśli ostro dostajesz po dupie na midzie to opłaca się kupić.

Jako pierwszy można go kupować, jak najbardziej, ale są itemy, które bardziej się przydają na początku.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

grając Brandem na rankedzie, dostałem na mida LeBlanc (trochę się wystraszyłem bo jak mi walnęła z Q i E na początku to pół życia) grałem sobie pasywnie last hittując przy turrecie, potem zakupiłem abbyssala, farmiłem zgankowałem bota topa zgarnąłem ze 2 fragi i uzbierałem na ten Gral Atheene. (Nietypowy build bo Brand to typowy nuker czyli rush Rabadon) Po powrocie na linie ze 150+ Mres grało mi się bardzo przyjemnie, o dziwo nie miałem nawet braku w demejdżu :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...