Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zabezpieczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dwie rzeczy na początek :

1.Temat średnio o tym , ale lepszego nie znalazłem

2. Od razu mówię , że nie chodzi tu o to jak się gdzieś włamać

, ale teraz do rzeczy :):

Wczoraj na zajęciach informatycznych , tak się bawiliśmy i zrobiliśmy włam koleżance na fona ( mniejsza jak bo to nie ma znaczenia ) i przyuważył nas wykładowca i powiedział , że skoro my tacy hackerzy jesteśmy to nam w poniedziałek zrobi test i przyniesie laptopa i my będziemy musieli się włamać i usunąć jakiś tam plik ( on jest znany z tego , że nigdy nie żartuje , więc jest 100 % pewności , że to zrobi ) i pytanie jest takie : Jak myślicie jaki program najczęściej zabezpiecza laptopy ? to dobry a nawet bardzo dobry informatyk , więc byle czego nie da , tylko coś porządnego , chodzi mi tylko o nazwę programu , a ja sobie o nim już poczytam itp.

wiem , że to trochę jak strzelanie z opaską na oczach , ale czym wy byście się zabezpieczyli ?

Opublikowano

Cóż, ja się zabezpieczałem Avast'em, ale ktoś mi się wjebał na kompa, i chuj. Teraz, to ja się zabezpieczam AntyVirusem ComodoFireWall. + Jeszcze sie zabezpieczam swoim programem.

//nieregulaminowa sygnatura - gif

//BR3ND

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Firewall + monitoring użycia sieci. Pewnie włam przez bluejacking? Jak laptop ma bluetooth to możecie przez to samo ;P

Masz coś do stracenia? Skasowanie pliku trudniejsza sprawa niż zawieszenie go zdalnie. Musiałbyś kombinować żeby przesłać mu

wcześniej spreparowany program przez sieć (pewnie przez jakiś specjalistyczny eksploit - na pewno taki istnieje). Jeśli chodzi o sieć to BT5.

Cwaniaczek pewnie włączy wszystkie antywiry, plik zabezpieczy hasłem i wyłączy WLAN. Lepiej nie zadzieraj z mistrzem hackingu - twoim

mentorem, nauczycielem infy... <tutaj imię>.

//Dyskrecja to podstawa. Bez tego będziesz miewać kłopoty różnej maści, takie jak teraz.

//lol są wakacje, chodzisz do szkoły?

@Down

lol jaki e-mail? Chodziło o spreparowanie jakiegoś pishingu czy przykładowo możesz zajebać mu pendriva i zbindować trojana z jakimś programem na tym pendrive. Cokolwiek żeby mu trojana albo robaka czy inny syf wcisnąć.

Opublikowano

wiesz ja tak kocham szkołę , że chodzę nawet w wakacje xD

chce teraz iść z kumplami na studia informatyczne i to są takie lekcje dodatkowe , zawsze można zaszpanować nauczycielom , tym że ja już to wiem i można sobie spokojnie pospać nie bojąc się, ze będą braki , ale jakbym np. chciał wysłać program prze emaila , to przecież musiał by otworzyć , a nikt taki głupi nie będzie

Opublikowano

on będzie mnie uczył na studiach sobie dorabia w wakacje , więc jakby mi , znaczy się mi i paru osobą udało to zrobić to na pewno inaczej by na nas patrzył

Opublikowano

ale chyba jest taka opcja żeby zrobić tak , że po wpisaniu złego hasła ci się komp blokuje i choćbyś się zes*ał to już nic nie zrobisz i hasło ne musi byćjedno , może być kilka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...