Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pobranie zrodel na wersji bsd p3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, jak wiadomo OVH usunelo ze swoich uslug wersje 8.2 BSD i zastapilo 8.3-P3 jak i 9.0 przemienilo sie w wersje p3, sciezki zrodel zamiast powiedzmy 8.3-RELEASE posiadaja 8.3-RELeASE-p3, a one nie istnieja na serwerach ftp FreeBSD. W takim badz wypadku kieruje sie do was, gdzie zmienic nazwe sciezki z jakiej ma sciagac (z 8.3-RELeASE-p3 na 8.3-RELEASE) poniewaz przez to nie mozna pobrac zrodel jadra ani nic z tych czynnikow, a to jest mi potrzebne.

Z gory dziekuje za odpoweidz :)

Opublikowano

Wystarczy podczas pobierania źrudeł wejść na "main site", lecz w jakim celu chcesz rekompilować jądro ? Nie zawsze warto..

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

GRATULACJE! WYGRALES KUPON NA DZIWKE I DZIECKO

Czytaj ze zrozumieniem...

JEst to wersja p3, na ftp freebsd nie znajduje sie archiwalna czesc tej wersji i main site czy ftp czy bla bla bla nie dziala prawidlowo bo szuka sciezki 8.3-RELEASE-p3 ktora nie istnieje u nich na FTP

Opublikowano

GRATULACJE! WYGRALES KUPON NA DZIWKE I DZIECKO

Czytaj ze zrozumieniem...

JEst to wersja p3, na ftp freebsd nie znajduje sie archiwalna czesc tej wersji i main site czy ftp czy bla bla bla nie dziala prawidlowo bo szuka sciezki 8.3-RELEASE-p3 ktora nie istnieje u nich na FTP

Gratulacje, to było tak suche, że aż musiałem się napić ;x.

Zrozum, że działam na BSD 9.0 na ich dedyku i jakoś bez problemu mi wyszukuje resource i źródła, których potrzebuję..

Btw, nie ma sensu rekompilować jądra, i też, jeśli nie byłoby tego u nich to freebsd-update nic by nie pobierało, prawda? Oo

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

a od kiedy posiadasz ten dedyk bo my niedawno kupilimy i sa tylko wersje 8.3 i 9.0 p3

No ja mam p3 i normalnie ściągam łaty, patche i inne potrzebne mi rzeczy [...].

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

aha rozumiem a przez main site pobralo normalnie??

Na 9.0 tak.

Tylko nie pobierałem resource pod rekompilację jądra, gdyż nie potrzebowalem.

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

Jeżeli Ci coś nie pasuje zawsze możesz postawić bsd na promoxie, w tedy wgrywasz własne iso i śmiga ^^ (robisz co chcesz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...