Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ergo Proxy

Equener.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1245906760.jpg

Romdeau to idealny, hermetyczny świat, w którym każdy twój ruch, sposób myślenia, a nawet przyrost naturalny poddawany jest ścisłej kontroli, natomiast głównym celem każdego człowieka jest stać się przykładnym obywatelem. Inspektor Re-l Mayer, wnuczka gubernatora miasta ma już dość tego nudnego raju i łaknie odmiany. Niespodziewanie z laboratorium badawczego ucieka przedziwna istota, a jej pojawienie się współgra z narastającą falą zarażonych wirusem cogito autoreivów (androidów). Wirus sprawia, że maszyny dostępują świadomości własnego ?ja?, czyli kolokwialnie mówiąc otrzymują ?duszę?. Re-l wraz ze swym asystentem Iggym zaczyna badać sprawę, a wszystkie ślady prowadzą do imigranta imieniem Vincent. Chcąc jednak poznać całą prawdę, ukrywaną dotąd przez władze, kobieta będzie musiała zmierzyć się z wizją postapokaliptycznego świata zewnętrznego, a nie zawsze odnalezienie wszystkich odpowiedzi daje człowiekowi szczęście, o którym marzył.

zarys fabuły z wikipedi

Rodzaj Produkcji: Seria TV

Gatunki: Sci-Fi, Tajemnice, Psychologiczne

Rok Wydania: 2006

Ilość Odcinków: 23

Stan: Zakończony

Do obejrzenia na: Shinden-Anime

http://www.anime-shinden.info/13661-ergo-proxy-online.html

Od siebie mogę dodać że pierwszy raz widziałem coś na prawdę tak odmiennego i innego w anime. Każda postać ma dobrze wyrafinowany charakter a fabuła i klimat trzyma w napięciu do samego końca.

ItgMSFz.gif­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...