Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ping

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem, otóż gdy gram mecz w league of legends co jakiś czas ping skacze do nawet 4000. Nie mam pojęcia od czego to może być. Przeinstalowałem system, rozkręcałem komputer ( czyściłem), przeinstalowałem grę i nic nie daje. Mam router z którego korzystają 3 inne komputery, internet 16 MB. Zmieniałem nawet router na nowy a problem nadal jest. Jeśli ma ktoś jakieś propozycje proszęo ich podanie bo naprawdę jest to katastrofa gdy chcę się zagrać a z takimi lagami naprawdę się nie da : (

Z góry dziękuje.

Opublikowano

Moze ktos inny uzywa tez twojego rutera ? masz haslo lub zabezpieczenia zebys tylko ty mogl uzywac go itd ? Na jakim serwie grasz ? Na amerykanskim jest wiekszy ping niz na europejskim :P Nie wiem jakie moga byc inne przyczyny wysokiego pingu

Opublikowano

Prócz osób z rodziny to nikt nie ma dostępu, hasło było zmieniane 2 razy i nie sądzę by ktoś miał możliwość podłączenia się.

Gram na serwerze europejskim

Może być coś takiego że wraz z wzrostem fps'ów wzrasta ping? Bo często gdy mam wysoki ping fps skaczą z 70 na 140 i wyżej

Opublikowano

Mam router z którego korzystają 3 inne komputery napisałeś, w tym tkwi problem sam mam router i jeżeli w tym czasie co gram w lola moi starzy korzystają z internetu w komórkach przez wifi a brat włącza lapka i coś na necie grzebie to też skacze mi ping radze ci dogadać się z tymi co korzystają w tym samym czasie co grasz w lola z neta bo problem tkwi we współdzieleniu łącza

super001.png
Opublikowano

tak ale na łączy 16 MB powinno jakoś się rozchodzić to. Mój znajomy ma identyczny internet i również u niego kilka osób używa z jednego routera a ping mu nie skacze. Tym bardziej że rozmawiałem z szanownymi panami z gawexu ... którzy powiedzieli że żadnego problemu z tym nie będzie. Dodam że czasem gdy nawet ja sam korzystam z routeru i tak mi ping skacze. Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...