Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem-z-Automation.php

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Znalazłem-nowe-traviana.

pisało-że-mniej-bugów.

ale-mam-problem.

[b]Warning[/b]: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in [b]/data/multiserv/users/955991/projects/2191388/www/GameEngine/Automation.php[/b] on line [b]819[/b]

[b]Warning[/b]: Invalid argument supplied for foreach() in [b]/data/multiserv/users/955991/projects/2191388/www/GameEngine/Automation.php[/b] on line [b]566[/b]

[b]Warning[/b]: Invalid argument supplied for foreach() in [b]/data/multiserv/users/955991/projects/2191388/www/GameEngine/Automation.php[/b] on line [b]3877[/b]

[b]Warning[/b]: Invalid argument supplied for foreach() in [b]/data/multiserv/users/955991/projects/2191388/www/GameEngine/Automation.php[/b] on line [b]850[/b]

[b]Warning[/b]: Invalid argument supplied for foreach() in [b]/data/multiserv/users/955991/projects/2191388/www/GameEngine/Automation.php[/b] on line [b]3996[/b]

[b]Warning[/b]: Invalid argument supplied for foreach() in [b]/data/multiserv/users/955991/projects/2191388/www/GameEngine/Automation.php[/b] on line [b]3866[/b]

[b]Warning[/b]: Invalid argument supplied for foreach() in [b]/data/multiserv/users/955991/projects/2191388/www/GameEngine/Automation.php[/b] on line [b]3845[/b]

[b]Warning[/b]: Invalid argument supplied for foreach() in [b]/data/multiserv/users/955991/projects/2191388/www/GameEngine/Automation.php[/b] on line [b]4179

[/b]

Pomoże-ktoś?

Opublikowano

A moze tak zrodlo pliku, czy ci to mam wywrozyc z magicznej kuli.

Opublikowano

Ty se zobacz Perfect na której te błędy kur... są lini.

To ja myślałem ,że mając błąd na lini 0 jestem hardkorem ,ale się myliłem. Kolego ,nie podawaj całego kodu ,a kilka linijek czyli masz błąd na np. 566 to pokazujesz linijki 563-567 :).

W każdym bądź razie są to niepoprwane argumenty dla foreach

Opublikowano

A moze tak zrodlo pliku, czy ci to mam wywrozyc z magicznej kuli.

A dlaczego nie? ;)

Troszkę doświadczenia wystarczy, aby "wywróżyć" takie rzeczy.

Przypuszczam, że funkcja mysql_query nie znalazła żadnych wyników/wystąpił błąd przy wykonywaniu zapytania, więc mysql_fetch_assoc nie może "znaleźć" rekordów.

Możesz dodać instrukcję warunkową, struktura wyglądałaby mniej więcej tak(przy błędzie pierwszym):

if( mysql_num_rows( $*1* ) > 0 ){
$*2* = mysql_fetch_assoc( $*1* );
}

A przy kolejnych:

if( mysql_num_rows( $*1* ) > 0 ){
foreach(... as ...){
	...
}
}

$*1* - zmienna do której został przypisany($*1* = mysql_query(...)) wynik z mysql_query.

$*2* - zmienna do której został przypisany($*2* = mysql_fetch_assoc(...)) wynik z mysql_fetch_assoc.

Jeżeli wyskoczą następne błędy, albo po prostu ten sposób nie zadziała, spróbuję jeszcze raz spróbować pomóc.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...