Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak NIE robić serwera.

Sim00n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema - Jeżeli ktoś mnie zna to fajnie, jeżeli nie zna to zapewne pozna. Napisze jak nie robić serwera i jak serwer ma wypalić według swojego doświadczenia.

A wiec:

Pierwsza rzecz

Nie róbcie Hamachi, bo tak czy siak padnie w parę dni - Wbije ktoś komu się nudzi <Np. Ja> załatwi sobie admina, zdejmie cuboidy i CYA

Druga rzecz

Jeżeli robisz serwer to prowadź go przez dwa miesiące, bo żałosne jest kupowanie , rozkręcanie go, a w dwa tygodnie - Koniec serwera, elo

Trzecia rzecz

Tak, pluginy, fajna rzecz, ale nie napier**** ich miliard, bo przez to będą tylko lagi, no i większość graczy będzie korzystała z ich bugów.

Czwarta rzecz

"Daj admina, oj daj, jestem pro". Ha! Takie zachowanie to ja wyśmiewam - Jeżeli ktoś da takiej osobie administratora to musi być albo pierd**, albo głupi.

Piąta rzecz

Jeżeli zakładasz serwer RP to nie zmieniaj go w dwa dni pod naciskiem graczy, to jest bez sensu - Jeżeli tak łatwo ulegasz to patrz pkt. 4 - Zapewne masz takich administratorów, jak nie gorszych.

Rzecz szósta

Robisz serwer? Jesteś z siebie dumny? Zgadłem? Robisz na nim tylko 10 slotów? Zgadłem? Możesz już spisać ten serwer na straty - Jeżeli masz tak mało slotów to oznacza, że raczej nie wypali.

Siódma rzecz

Zrobiłeś serwer frakcje, teraz chcesz być najlepszy? Ha! Może i chcesz, ale nie rób sobie drugiego konta i nie dawaj itemków, bo to bez sensu - Jeżeli już chcesz grać normalnie to bez komend admina.

Ósma rzecz

Lubisz się śmiać? Zainstaluj na serwer plugin MD, zmień się w kurczaka i grifuj domki, ha. Jeżeli jesteś takim człowiekiem to odpuść sobie robienie serwera, bo stracisz graczy w chwilę.

Dziewiąta rzecz

Zrobiłeś serwer RP? Zgadłem? Teraz coś fajnego Ci powiem - Sprzedajesz tam kidmodów i adminów? Zgadłem? Czekaj, wbije, kupię admina i zgrifuję Ci serwer.

Dziesiąta rzecz

Serwer sv? Masz spam typu "daj cuba"? Zgadłem, bo często tak jest - Daj tej osobie kicka, bo będzie spamowała przez całą grę - Daj trzy kicki i banika.

Opublikowano

Krótkie. Spodziewałem się rad dt. budowy serwera ; ) Tak czy siak, zgadzam się co do słowa.

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

Jedynasta rzecz

Zamknij się ! Bo to każdy wie.

@topic

Powiem jedno to dla osób idiotów którzy tego niewiedzą ty myślisz że jest jak w alaphie nie koleś inne czasy.

Tylko coś tam piszesz żeby nie robić tego i tamtego. Osoba robioca serwer decyduje jak ma być.

Teraz każdy mądry backupy serwerów robi wiec kupisz admina rozwalisz i co ? Bedzie kaska serwer też.

yiWCsl1.png
Opublikowano

Jedynasta rzecz

Zamknij się ! Bo to każdy wie.

@topic

Powiem jedno to dla osób idiotów którzy tego niewiedzą ty myślisz że jest jak w alaphie nie koleś inne czasy.

Tylko coś tam piszesz żeby nie robić tego i tamtego. Osoba robioca serwer decyduje jak ma być.

Teraz każdy mądry backupy serwerów robi wiec kupisz admina rozwalisz i co ? Bedzie kaska serwer też.

Zamknij się to ty Bo Tut Fajny

@Topic Łap like;)

767b26711491d.png

Opublikowano

Ludzią chyba naprawde się nudzi pisząc takie "tuty" ...

Rzecz szósta

Robisz serwer? Jesteś z siebie dumny? Zgadłem? Robisz na nim tylko 10 slotów? Zgadłem? Możesz już spisać ten serwer na straty - Jeżeli masz tak mało slotów to oznacza, że raczej nie wypali.

Bitch Please ... Każdy chyba zaczynał od 10 slotów albo i mniej ... Zaden początkujący Ci nie postawi odrazu 200 slotowca ;]

Ale dla noobków poradnik przydatny .

Camorra Skyblock - 94.23.246.207:25085

Opublikowano

Ale dla noobków poradnik przydatny .

Moze troche ostrozniej i wiecej netykiety, bo z jej brakiem nie jestes zadnym krytykiem.

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Pierwsza rzecz - głupota.

Druga rzecz - głupota.

Czwarta rzecz - głupota.

Piąta rzecz - głupota.

Szósta rzecz - głupota.

//Nie piszę się grif tylko grief.

//Zanim się udzielisz upewnij się co napisałeś.

//Teraz opiszę co i dlaczego to bullshit.

• 1 - To jakim sposobem gracz dostaje się na serwer (w tym przypadku hamachi) nie świadczy w żadnym stopniu o nim samym. Skąd wgl. taki skrajnie idiotyczny pomysł?
  • 2 - Serwery robione pod kasę właśnie tak robią, a potem zmieniają nazwę, naucz się szukać. Czasami administracja nie ma własnej maszyny, kupuje hosting, nie stać na hosting to pada, logiczne? proste? właśnie. wątpię czy kiedykolwiek miałeś swój serwer.
  • 4 - i to jest odpowiedź na pytanie jak nie robić serwera? Jeśli rozdaje operatora na serwerze to znaczy ,że jest dzieckiem ,które zrobiło serwer z nudów, gdzie Ty rezydujesz na tym Twoim multiplayer?
  • 5 - Jeśli ktoś zmienia wszystko pod naciskiem graczy to znaczy ,że nie wie czego chce, a to już go skreśla.
  • 6 - To ile serwer ma slotów nie świadczy o tym jaki on jest, sam kiedyś miałem serwer dwudziestoslotowy gdzie gracze kampili żeby wbić bo nie było mnie stać na lepszą maszynę.

Reszta punktów jest albo skrajnie oczywista albo z dupy. Poradnik ogółem do bani.

Opublikowano
]Czekaj, wbije, kupię admina i zgrifuję Ci serwer.[/b]

tak, wejde na serwer, kupie admina za 25zł i zgriefuje ten serwer bo kasa mi nie potrzebna, bardzo dobry tut panie autorze, widać, że Pan nigdy chyba serwera nie miałeś :)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

[/font][/size]

tak, wejde na serwer, kupie admina za 25zł i zgriefuje ten serwer bo kasa mi nie potrzebna, bardzo dobry tut panie autorze, widać, że Pan nigdy chyba serwera nie miałeś :)

Ogarnij już bo widzę że we wszystkich tematach hejtujesz

@Topic :

10 slotów to źle? Od kiedy? Jak serwer się rozwija(1-2miesiąc max) to po co płacić za 20-30 jak wbije z siedem osób?

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Haha, temu panu przybędzie parę %, TuT skopiowany w 100%, słowo w słowo, autor nie podał źródła - chamstwo! Nie ogarniam, jak się nie ma pomysłu na tuta, to się go nie pisze, a nie się kopiuje! Tutaj link do orginalnego TuTa: http://www.mpcforum.pl/topic/661216-tut-jak-nie-robic-serwera/ A pan stąd bezczelnie zbiera lajki za cudzą pracę. Ja bym wlepił od razu bana, albo przynajmniej skasowałbym temat i lajki.

Game Over

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...