Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] White lista i serwer

lipa32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Na serwerze mam włączoną white liste, do której wpisuje wyłącznie osoby, które znam, bądź inni je znają. Ostatnio jakiś gość wszedł, którego nikt nie znał, a co najlepsze ja, ani nikt inny nie dodawał go do white listy. Dlaczego tak się stało? Można to jakoś naprawić? Piszę ten temat bo zauważyłem temat, że ktoś wchodził na serwer z jakimś cheat'em i rozwalał cuboid TNT.

Drugą sprawą jest fakt, iż wykupiony serwer jak każdy inny chodzi 24/7. Wczoraj wyszedłem z serwera myślę tak lekko przed północą, na serwerze zostały jeszcze dwie znane mi osoby, a dzisiaj rano kuzyn do mnie pisze czy coś robiłem na serwerze bo jest wyłączony? Co mogło spowodować wyłączenie się serwera?

Pluginy, które posiadam to:

- WorldGuard

- WorldEdit

- AuthMe

- Essentials i Essentials Spawn

- PermissionsEx

- Vault

- The Thuum

- LWC (na CraftBukkit 1.3.1 i nie działa mi, pokazuje Player_Interact)

Opublikowano

1. Jest raczej nie możliwe wejście na serwer. Być może jakiś administrator bądź moderator twojego hostingu chciał zobaczyć co jest z serwerem.

2. Są 2 opcje. Pierwsza z nich to LWC. Możliwe , że w konsoli wyskakują błędy i serwer się wyłączył. Druga to przeciążenie serwera w sposób np.

zbyt duże użycie TnT etc.

prawdziwasygnatura.png

Opublikowano

1. Właśnie nie wiem, zdziwiło mnie to, a pytałem się kim jest ta osoba to nikt nic nie wiedział, a gość zamiast odpisywać - chwile pobiegał po kilku kratkach, a chwile później zaczął bić cuboid. Nie wiem co chciał zrobić, ale dałem mu bana.

2. Nie mam pojęcia, a jest plugin, który odpowiada za ponownie włączenie serwera w przypadku, gdy coś go wyłączy? Tak jak mówiłem - zbyt duże użycie TNT itp.?

Opublikowano

Nie wiem czy jest od tego plugin. Słyszałem o takich , ale osobiście na moich serwerach nie był on potrzebny. Możesz posprawdzać , zrobić nowe tematy.

prawdziwasygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...