Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z łączeniem Się Na Mojego Priva

matthew41

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Piszę do Was z prośbą o pomoc. Otóż parę dni temu postawiłem własnego priva, działa on na sieci Hamachi. W sumie wszystko już ogarnięte, tj. Virtual PC ustawione i mogę się zalogować na serwer. Gram sobie sam, wszystko dobrze chodzi, ogólnie dosyć fajnie. Lecz mam pewien problem, mianowicie mój kolega, będący ze mną na tej samej (mojej, specjalnie stworzonej na potrzeby tego priva) sieci Hamachi, nie może wejść na serwer. Pojawia się błąd podczas łączenia. Dodam, że na liveboxie wszystkie porty są odblokowane pod oryginalne ip hamachi (końcówka ip 34) oraz wszystkie z końcówką ip 100. W programie PortMap także porty odblokowałem pod ip hamachi z końcówką 100. Kolega próbował wielu spolszczeń (robionych przeze mnie), potem nawet chińskiego metka, ciągle to samo, nie może wejść.

W czym leży wina? Czy to błąd po mojej stronie, czy po stronie kumpla? Może jednak coś z tymi spolszczeniami jest schrzanione? Chociaż na chińskim metku też był błąd łączenia, więc sam już nie wiem. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

asdvj.png

Opublikowano

Niech sprobuje w mc.txt bez koncowki .100. Bo on nie ma sie laczyc z Twoim ip (.100) tylko z Twoja brama domyslna.

Avate_eune_117_4_logo.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...