Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ludzie Pomocy 100x5

sasasassasasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a wiec ja sie moge zalogowac na server a kolega ma blad laczenia sie z serwem co jest grane pingujemy ma moje ip z hamachi bez koncowki

czemu bez końcówki ? ma być z taką końcówką jak na hamachi a ty masz mieć u siebie z koncówką 100

であるSpidoo

Opublikowano

Napisales ze pingujecie, ale nie napisales jaki jest efekt tego pingowania(sprawdzania czasu oczekiwania na polaczenie-wyslanie paczki danych i ich powrot na dany adres ip.)

Avate_eune_117_4_logo.png

Opublikowano

sekundy "rUznicy".. mmm no to spoko. Pamietaj o wlaczeniu portmap, i o tym, ze kolega musi miwc mc.txt ustawione Twoje IP bez jakichkolwiek zmian koncowki adresu IP.

Opublikowano

no spoko ale wiesz róznica jest okolo 20 sm czy jakos tak ale ja sie loguje a on nie to co moze byc nie tak port map mam 8 portow na zielono jest w mojej sieci hamachi a i tak ma blad

nawet ja mam na 2 kompie a mam wpisane ip bez koncowki

Opublikowano
no spoko ale wiesz róznica jest okolo 20 sm czy jakos tak ale ja sie loguje a on nie to co moze byc nie tak port map mam 8 portow na zielono jest w mojej sieci hamachi a i tak ma blad

nawet ja mam na 2 kompie a mam wpisane ip bez koncowki

A drugi komp nie jest przypadkiem połączony z pierwszym za pomocem kabla lub wi-fi ? Kurde i musi być Z KOŃCÓWKĄ taką jak na hamachi...

であるSpidoo

Opublikowano
no mam ip w hamachi 5.97.162.245 to musze dopisac .100 a 2 kompa mam na switcha

Nie dopisać bo ty pewnie tak robiłeś 5.97.162.245.100 tylko chyba zamienić 245 na 100

czyli powinno być

ty : 5.97.162.100

inni : 5.97.162.245

であるSpidoo

Opublikowano
no mam ip w hamachi 5.97.162.245 to musze dopisac .100 a 2 kompa mam na switcha

moze tak

niech ten kolega otworzy plik mc.txt i wpisze DOKLADNIE TWOJE IP bez dopisywania CZEGOKOLWIEK i JAKKOLWIEK.

Bardziej lopatologicznie nie umiem

• Dodaj nową pozycję...