Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Rpg technika czy granatnik medyka?

TheBestiaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok plusy RPG i SMAWA:

Większy zasięg od granatnika

Celniejszy na dalsze odległości

Niszczy czołgi

Niszczy jeppy

Niszczy piechotę

Minusy:

Na piechotę przeważnie zakazany

Długi reload

Plusy granatnika:

Ee no dobry na piechotę

Zniszczy okno

Minusy:

Niecelny na dalsze odległości

Słaby zasięg

Nie zniszczy czołgu

Nie zniszczy jeppa

LOL

Opublikowano

@up granatnikiem czołg da się zniszczyć (musi mieć chyba min. 10%) jeepa tez oraz helikopter

ee67ca5e68d16396.png

Pomogłem daj +'a!

Opublikowano

Tak jak up, upx2.

Krótko: rpg ma o wieeeeeeeeeeeeeele większe obrażenia niż granatnik, z czym się wiąże, że granatnik raczej bardziej jest przeznaczony do piechoty (tak jak granaty), a rpg do pojazdów. Choć też można naparzać z wyrzutni do ludzi, choć uważane jest to za popularne n00bstwo. :)

Opublikowano

Czołg da się zniszczyć nawet jak ma 100% życia . No, niestety bedzie zadawał mniejsze, dużo mniejsze obrażenia. Granatnikiem to około będzie 16% od strzału, no a rpg/smaw to czołg można już na 2-3 strzały zdjąc. Przynajmniej mówię tu o unieruchomieniu. Helikopter również da się zdjąc. Sam testowałem i się udało, Półwysem Sharqi, HC, Szturm ;).

Opublikowano

ok plusy RPG i SMAWA:

Większy zasięg od granatnika

Celniejszy na dalsze odległości

Niszczy czołgi

Niszczy jeppy

Niszczy piechotę

Minusy:

Na piechotę przeważnie zakazany

Długi reload

Plusy granatnika:

Ee no dobry na piechotę

Zniszczy okno

Minusy:

Niecelny na dalsze odległości

Słaby zasięg

Nie zniszczy czołgu

Nie zniszczy jeppa

Nie zgadzam sie . Jeppa zniszczy jak ma mało (HP) Czy czego tam ^_^

Ja osobiscie wole RPG

Opublikowano

Nie zgadzam sie . Jeppa zniszczy jak ma mało (HP) Czy czego tam ^_^

Ja osobiscie wole RPG

Zanim zniszczy jeppa każdy wsiądzie na KM i Ciebie zniszczy, nie ty jego :D

LOL

Opublikowano

Granatnik w czołg? to chyba pół h mozna stać i spamowac w czołg 320ką czy 30ką i to jeszcze ammo boxa miec pod nogami....

Plusy RPG są takie że rozwalisz tym KAŻDY POJAZD zarówno JEŻDZĄCY jak I LATAJĄCY (ale to to już wymaga umiejętnosci i myslenia czego chyba Ci brak)

No i jak cwaniaczek czy snajper się skitra gdzieś w miejscu gdzie rakietka tam posłana akurat go zabije to uzywam, w ostatecznosci :D :D trochę wkurza RPG na infantry no ale cóż, no i mozna przez pol mapy trafic kampera tylko trzeba postąpic prawie jak w przypadku snajperek, uniesc celownik do góry na CZUJA i jak będzie opadac trafi kolesia :P można tym tak samo jak i granatnikiem niszczyć miny przeciwnika na drodze itd.

Minusy RPG? mnie to szał trafia i wyzywam jak dzieciak na czacie jak dostane RPGiem ;p prawie wszystkich wkurza, czasem jak się perfekcyjnie trafi obok, pod nogi czy gdzieś to nie zabija ~ magic.

Plusy Granatnika są takie że czasem leżysz gdzieś i strzelasz z M16(podwieszany granatnik) a tu nagle koleś przemyka i sie kitra za zasłoną na przeciwko to w mgnieniu oka przelaczasz na granatnik, bum , kill, i przelaczasz na bron i jedziesz dalej. Dodali też LVG w skrócie to nadal wygląda jak granatnik tylko że strzela granatem który się odbija i wybucha- przydatne na metro ;] ale na gun masterze z dodatku CQ trzeba naspamowac zeby kogos przypadkowo trafic.i jeśli chcemy się bezpiecznie przebić przez skrawek nieźle odsłoniętego terenu gdzie zaraz będą LMG + snajperzy nawalac czy na metrze gdy trzeba się przebić bo z grubsza takie stanie na schodach i w szatni i nie ustanna wymiana granatów i przygwazdzanie się nawzajem przez LMG nie ma sensu więc trzeba się przebić, zgrany team mieć czy jak ja to robię z plutonem na TS w squad czy dwa squady przebijamy się i w moment ruscy z respa nie wychodzą :D.

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Opublikowano

A tak odchodząc od temu, to lubię wbijać na ruskie hardy, i obkładać C4 tył Smigłowca Szturmowego. USA 1 C4 i się jara (jak 2 to od razu rozwala) Natomiast u Ruskich mozna 2, ale jak 3 to sie rozwala. Patrze i jaram dupe jak te ruskie kondony wyskakują z niego, lub próbują wylądować ;)

Opublikowano

A tak odchodząc od temu, to lubię wbijać na ruskie hardy, i obkładać C4 tył Smigłowca Szturmowego. USA 1 C4 i się jara (jak 2 to od razu rozwala) Natomiast u Ruskich mozna 2, ale jak 3 to sie rozwala. Patrze i jaram dupe jak te ruskie kondony wyskakują z niego, lub próbują wylądować ;)

Albo Cię nie zrozumaiłem albo trollujesz członków drużyny żeby wyskakiwali ze smiglowca? ;p

Processor: Intel Core i7-3960X 16 GB RAM

Grafika: Gigabyte ATI Radeon HD7950 3GB DDR5

Karta dzwiękowa : Creative Sound Blaster Recon3D Fatal1ty champion

Dysk: 3 TB + dodatkowy 1 TB + zewnętrzny 500GB :3

Happy-Forever-Alone-Guy-Meme-Face-Blank-Template-340x200.jpg

Opublikowano

Trochę odeszliście od tematu :)

CWHC myślenia mi nie brakuje ;0 na bf p4f często rozwalam śmigłowce :) (raz strzeliłem w gośćia w jepie gościa zabiło a jepa nie rozwaliło ^^)

Opublikowano

Granatnik szturmowca moze przydac sie np. na metro 32vs32, jezeli masz zamiar niszczyc swoja bronia pojazdy to bierz RPG/SMAW.

@edit

aaa i slyszalem ze podobno na pociski z Javelin'a nie dzialaja flary wiec mozna nim rozwalic mysliwiec bez wiekszego problemu (ale tylko tak slyszalem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...