Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

1. Czy to prawda, że jeżeli mam router, aby innym graczom działał serwer muszę w netmask dać 255.255.255.0 zamiast 255.0.0.0 (serwer hamachi).

2. Jeśli mam router to, żeby innym działał serwer wystarczy jak mam tylko portmap'a włączonego i ustawionego z końcówką .100? czy potrzeba na routerze odblokować (jak tak to prosiłbym o podanie jakie :D + i czy wtedy potrzebny jeszcze portmap?).

3. Czy w sysinstall nameserver to to samo co w wierszu poleceń (cmd) na karcie hamachi (hamachi mam v. 2.1.0.210) brama domyślna (a tu 5.0.0.1?

3. Jeżeli na plikach 2k10 by kaszanka.pl w nameserver mam: "4.2.2.0" to aby innym serwer działał (oczywiście wcześniej all odblokowane etc.) muszę to zmienić np. na 5.0.0.1 czy muszę zostawić jak było?

Czy jeżeli musiałbym odblokowywać porty na routerze to za pomocą jakiegoś programu czy tylko ręcznie na stronce? Mam router z netii (nazwa: Technicolor TG589vn).

Prosiłbym o wypowiedzi osób, które stawiały serwer hamachi z routerem i na plikach by m c n c c.pl (bez spacji)(czystych) i czy inni mogli wbić na ich serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...