Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nerf Zyry

Shiniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Czy to prawda, że Zyra ma dostać nerfa ? Tak wyczytałem na jakiejś tam stronce poświęconej LoLowi.

Roślinki będą zadawały mniej dmg, stun mniej dmg i coś tam jeszcze.

Czy może to było jakieś fake ?

Opublikowano

I. Summary

We're going to be making some changes to Zyra designed to tone her down in some respects while leaving what we see as her core play pattern intact. I'll first list the nerfs and then discuss our reasoning for them:

*Base movement speed reduced to 300 (from 310)

*When multiple plants attack the same target, additional plants deal 50% damage (from 75% damage)

*Grasping Roots (E) damage per level decreased to 60/95/130/165/200 (from 60/105/150/195/240)

*Stranglethorns damage reduced to 180/265/350 (from 200/300/400)

*Stranglethorns cast range reduced to 700 (from 800)

That's a lot of changes, and some big ones at that. We're confident that they leave her in a good spot though. Zyra's two major issues are that she is too bursty and too safe. This makes her hard to exploit. Enemies are having a hard time catching her, and when they do, they get blown up before they can output their damage. It gets worse: Zyra's burst comes from her base damages, so she can build defensive items to live through enemies that make it through her MPCforum of control.

Tutaj info jakie zmiany dostanie Zyra.

Wszystkie nadchodzące zmiany tej postaci i bardziej dokładne możecie przeczytać tutaj http://na.leagueofle...d.php?t=2446529

Opublikowano

Dianie nerf tez by sie przydal, chociaz wolabym nie bo wlasnie kupilem :D.

Jak oglądałem gdy inni grali przeciwko Dianie to wydawała sie troche słaba, ale jak zagrałem przeciwko niej na midzie ( Ja Zyrą ) to juz myślę że też przydałby się nerf. Q ma duże dmg co w early pozwala jej rozwalić przeciwnika na midzie... Jeszcze ma dużo życia ; (

A tak do moderatora jakby było więcej odpowiedzi na temat nerfu Zyry to można by zmienić nazwę tematu z [Pytanie] na [Dyskusja].

Opublikowano

No to E Zyry traci obrażenia.. a i tak w poradnikach najczęściej pisali, zeby rozwijac pierwsze Q

tylko dlaczego zmniejszyli predkosc ruchu ?

od tego nerfa zyra to kolejny slaby pick na mid'a

dobrze, że nie zmienili obrażeń pojedynczej rośliny..

Hejo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...