Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodanie coś na wzór technicznego moda.

Mateo193

Nowa ranga  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ma zosta? wprowadzona nowa ranga (Techniczny Moderator)?

• Tak!
    • Nie!
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zacząłem się bardziej udzielać w technicznych działał (metin2), Chodzi o te od serwerów prywatnych w górę.

Obecnie jest 4 moderatorów i 2 kidmoderatorów.

Z czego wszyscy siedzą w głównym dziale i wgl+publikacje itp, a w tych technicznych to pustka i cisza, a według mnie tak najbardziej łamią regulamin spamem, i offtopem.

Wiem że jest nabór itp, ale ci moderatorzy za dużo wymagają. (Raz pisałem aplikacje, i to napisali że za mało się udzielam w głównym dziale...) Ale sami powiedzcie aby znać się na cenach rzeczy (chodzi o wyceny) to trzeba grać na globalu (i to jeszcze na każdym serwerze bo każdy ma inne ceny) i wgl. A tam w tych głównych działach zbytnio nic nie po za wycenami i gdzie expić... A żeby wszystko ogarniać (privy i global) to trzeba być na prawdę obeznanym na wysokim poziomie.

Nie żeby coś, ale musicie mi przyznać że to jest bardzo duży dział, nie dość na kilkanaście/kilkadziesiąt subforów to jeszcze nikogo tam nie ma ;)

I teraz przejdźmy do sedna sprawy. Chodzi mi o to aby dodać kolejną rangę Moderator Techniczny Metin2 (czy jak tam chcecie), który by siedział tylko w tych działach powyżej serwerów prywatnych. Bo dziś od rana trochę raportów wysłałem i jeszcze (chyba żaden) nie rozstał przeczytany. Tak wiem wakacje i wgl, no ale to jest moje zdanie.

Czekam na wasze opinie.

Sorki że nie kolorowo no ale czym mniej kolorów tym lepiej :)

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Mi się pomysł bardzo podobna. Moderatorzy w działach technicznych praktycznie się nie udzielają, a osoby, które się znają na rzeczy nie przechodzą aplikacji, bo np. mają za mało postów, a to chyba nie jest ważne. Proponuję to wprowadzić.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje w takich dziale jak Ty mówisz jest glinka333, jest on na urlopie na razie, a sam jak jest to ogarnia spokojnie. :)

Opublikowano

No ale jedna osoba na tak wielkie forum nie da rady cały czas. Trzeba 3-4 osoby do tego.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Po co kolejna ranga skoro te działy wchodzą w skład całego Metina?

Bardzo trudno jest znaleźć odpowiednich ludzi do tych działów, które podałeś. Osoby, które znają się na tym wykorzystują swoją wiedzę tworząc serwery, a co za tym idzie nie mogą być moderatorami na MPC. Z tego co wiem to zawsze moderatorzy cenili sobie wiedzę z zakresu tworzenia i edycji klienta. Szukają ludzi ogarniętych.

btw. gdzie ankieta?

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Dobra ankieta jest troszkę się zagalopowałem i zapomniałem.

No niby macie z jednej strony racje że po co. Dział jest największy z tych na tym forum.

które znają się na tym wykorzystują swoją wiedzę tworząc serwery, a co za tym idzie nie mogą być moderatorami na MPC.

W regulaminie chyba jest aby coś o administratorze serwera, ale nie o wiedzy na temat serwerów.

"tylko że jedno drugie wyklucza..." bo raczej jak ktoś się zna na serwerach to ma swój, ale wy nie chcecie mieć w zespole nikogo takiego i dlatego tak przepieracie w aplikacjach :D

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...