Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Black Ops 60 fps problem.

SmigolQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem. Otoz chodzi o to ze dawniej podczas pierwszych gier black ops mialem normalnie 100-125fps od dluzszego czasu mam tak jakby " buga " ze tak powiem, czyli ciagle mam 60 stale fps niezaleznie co robie. Gdy zmieniam odswiezanie na 75Hz wtedy mam 75Hz. Czy ktos wie jak to naprawic aby FPS nie bugowaly sie na 60 ? Z gory dziekuje i prosze o inteligentne odpowiedzi :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Przeczyść kompa Ccleanerem. Powyłączaj zbędne programy.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Przeczyść kompa Ccleanerem. Powyłączaj zbędne programy.

idioto co ma syf na kompie do fps'ow w black opsie?

@topic

wpisz w konsoli com_maxfps np. 130

ps. u mnie też tylko 60 wyświetla, bo właściwie +60 i tak nie poczujesz roznicy

Opublikowano

uwierz mi ze poczuje :)

wpisuje ale com_maxfps to komenda pozwalajaca na zwiekszenie FPS wiec po co mam wpisywac skoro nie moze wejsc ponad 60 ale rowniez dziekuje za wypowiedz.

Ktos ma jeszcze jakies pomysly ?

Opublikowano

a juz znalazlem odpowiedz, musisz wylaczyc w opcjach synchronizuj kazda klatke, zaraz jeszcze sie upewnie i dam edita

/ to jednak nie to, w kazdym razie z synchronizacja i bez mam stale 60fpsow, ale z synchronizacja gra sie bardziej komfortowo

ps. chyba nie da sie tego zmienic, zreszta po co to komu, i tak nie widac roznicy pomiedzy 60, a 100 fpsami, i nie pierdol ze jest roznica, bo NIE MA!

Opublikowano

problem lezal w sterownikach od karty.

Uzytkowniku NieBanujciePls skoro chcialem pozbyc sie tego problemu znaczy ze dla mnie odczuwalna byla roznica poniewaz teraz mam stale 125fps a nie 60. Wiec ta dyskusja jest niepotrzebna.

Temat do zamkniecia za wszystkie odpowiedzi dziekuje :)

Opublikowano

@up zaktualizował sterowniki lub wrócił do wcześniejszych wersji

co do klatek człowieka oko rejestruję 60 , ale w grach jest różnie , np: 14 klatek w cod bo jest jak pokaz slajdów , a 14 klatek w lol'u jest płynne , i prawie nie widzę ścięć , więc jest to kwestia względna

Opublikowano

a mam pytanie, jaka wybrac najlepiej czestotliwosc ekranu czy jakos tak dla lepszej gry?

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

poodznaczalem wszystkie opcje w sterownikach ATI.

Charon najlepiej taka jaka masz ustawione na monitorze :)

zaid zgodze sie, ale pomiedzy silnikiem z bo a lolem jest ogromna przepasc, zacznijmy od tego ze lol to nie fpp ^^ ale masz racje :)

Opublikowano

wylacz i wlacz monitor, powinno ci wyskoczyc taka tabelka z rodzielczoscia i odswiezaniem

ja np. mam

"1440x900 - 60Hz"

Jak masz 60 to ustawiasz na 60, jak 75 to 75 itd...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...