Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Medium tanki

Skipper_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIema.ponieważ HT mi sie znudzily to które drzewko lpesze medów?USA czy ZSRR?Chodzi mi o:

Mobliność/szybkość

DMG i penetracja

pancerz

Które lepsze?bo chce być medem na akcje a nie jakimś powolnym Heavym że np. ktoś walczy z kimś a ja go objeżdzam i pakuje w kulke w dupe :P albo wale w magazynek żeby wybuchł?francuzi są tacy specyficzni chociaż maja LT VIII tierów.Niemcy odpadają bo mi obrzydli ;) .

xxx

Opublikowano

ja tam dużo bardziej cenie penetrację i dmg niż czas przeładowania :D.

Francuzi są bardzo dziwni. Wkurwia mnie to, że mają silnik w sprzodu i to, że wieży niemożna wymienić :/. Podobno USA jest lepsze, ale jak masz dużo miejsca w garażu to polecam zrobić 2 drzewka :D

Opublikowano

Głównie chodzi mi o to że będe robił je na teście bo tera nie ma co kasy nie ma... wszystko na IS a wydałem więc na teście aktualizacji 8.0 będe je robić.I tam mam tylko jeden wybór bo 2 razy więcejczasu by zajęło mi robienie 2 drzewek naraz

xxx

Opublikowano

ja jestem za francuzami dobrze wprawiony gracz batchata robi rozpierdziel... 6strzalow po 390dmg dla mnie rewelacja na czas przeladowania uciekam w strone bazy albo tam gdzie wiem ze nie ma wroga i dawaj znowu akcja, w czasie reload nasi sie tluka i zajezdzam od dupy strony gdy przeciwnik sie nie spodziewa 10sec i laduje w dupe 6pestek czyli 2k dmg okolo (przyjmujac 1 missa) ruskie i amerykanskie zeby zadac 2k dmg potrzebuja siedziec komus na dupie okolo 40sek... oczywiscie wada jest pancerz ale dobrze przeprowadzona akcja to strata 500hp only. ale moj styl to targac tych ktorzy sa oddzieleni od stada... jestem wilkiem na polu bitwy ktory czaji sie w krzakach by potem pokazac zabki :)

Opublikowano

Teraz bat chat nie ma 6 strzalow tylko 5. Ja polecam usa patrzac na 10 tier szybki zwrotny i najwieksza penetracja ze wszystkich medow. Jednak nie przypomina on meda bo jest wiekszy nawet od t110.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Teraz bat chat nie ma 6 strzalow tylko 5. Ja polecam usa patrzac na 10 tier szybki zwrotny i najwieksza penetracja ze wszystkich medow. Jednak nie przypomina on meda bo jest wiekszy nawet od t110.

Największą penetracje ma E50 austf A (czy jakoś tak)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No ja nie wiem, obejrzalem ten filmik co wczesniej dalem w linku i tam tak mówili.

No właśnie tam mówili że E50 xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Przepraszam moj blad, bede uwazniejszy. Cos mi sie poplatalo. Jednak nadal Pattona III i Usa polecam. Patton szybki, zwrotny, maly rozrzut i na dodatek ladny. Podoba mi sie te nowe zawieszenie i wieza.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

od przodu najwieksza penetracja ale od boku najslabsza ze wszystkich medow ma ten e50m nawet jezeli batman ma teraz 5hitsow nie 6 (zbieram exp na nowe dzialo dopiero) to jest okolo 2k dmg w 8sec a niemiec potrzebuje 40sec. franzucy wymiataj tylko potrzebuja wiecej skilla od gracza a penetracja od przodu hmmm ja nie gram medem jak ht czy td zeby kampic z daleka tylko szukam takiej drogi zeby zaatakowac od tylu ewentualnie odwrocic uwage nieprzyjaciela zeby ht z mojej druzyny mogly sie wychylic i przylozyc. jezeli bedziesz jak HT to bierz usa, jak td to Niemca.

Medy wymagaja smialej odwaznej jazdy z nutka taktyki i rozeznania w terenie, wtedy jest z niego pozytek i zabawa na nim. Osobiscie nie lubie gdy medy kampia w bazie/wzgurzach czy krzakach, ja gdy moim HT zaczne wymiane ognia chce zeby medyk szybko bokiem wlecial mu na tylek i go wykonczyl/ odciagnal uwage. Staram sie grac medem w taki sposob jakiego oczekuje od towarzysza na polu bitwy za sterami medyka a do takich akcji uwazam bata za najlepszego... W końcu to BATMAN!

Opublikowano

od przodu najwieksza penetracja ale od boku najslabsza ze wszystkich medow ma ten e50m nawet jezeli batman ma teraz 5hitsow nie 6 (zbieram exp na nowe dzialo dopiero) to jest okolo 2k dmg w 8sec a niemiec potrzebuje 40sec. franzucy wymiataj tylko potrzebuja wiecej skilla od gracza a penetracja od przodu hmmm ja nie gram medem jak ht czy td zeby kampic z daleka tylko szukam takiej drogi zeby zaatakowac od tylu ewentualnie odwrocic uwage nieprzyjaciela zeby ht z mojej druzyny mogly sie wychylic i przylozyc. jezeli bedziesz jak HT to bierz usa, jak td to Niemca.

Medy wymagaja smialej odwaznej jazdy z nutka taktyki i rozeznania w terenie, wtedy jest z niego pozytek i zabawa na nim. Osobiscie nie lubie gdy medy kampia w bazie/wzgurzach czy krzakach, ja gdy moim HT zaczne wymiane ognia chce zeby medyk szybko bokiem wlecial mu na tylek i go wykonczyl/ odciagnal uwage. Staram sie grac medem w taki sposob jakiego oczekuje od towarzysza na polu bitwy za sterami medyka a do takich akcji uwazam bata za najlepszego... W końcu to BATMAN!

Nie ma czegoś takiego jak penetracja od boku

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

jak to nie ma czegos takiego jak penetracja od boku?? @_@ a jak masz podane np: penetracja 170/230/45 to jak myslisz co to jest?? przód/bok/tył prosze pana. na pierwszy rzut oka jest to bez znaczenia jezeli boczna penetracja jest zawsze wieksza od pancerza z boku ale to jest typowe podejscie dla sprawy osob ktore malo co wiedza o kątowaniu. duza penetracja boczna ma znaczenie przy medium tankach bo nie strzelasz prostopadle a w biegu sa duze odchylenia kątowe, stokowe dzialko bata ma np: 248penetracji pancerz mausa boczny 185mm niby nie ma opcji zeby nie przebic ale jak walisz w bok gdy ten stoi pod skosem zapomnij o penetracji, a best dzialo 360mm bocznej juz go dziurawi. bardzo fajna sprawa gdy przeciwnik kątuje wystawiajac bok... jezeli by tego nie bylo po co by mieli to pisac w statystykach??

Opublikowano

Ty jesteś naprawdę mało doinformowany

Wytłumaczę o co chodzi:

170/230/45 - Penetracja PP, penetracja Gold Ammo, Penetracja HE

Już zrozumiałeś?

Jak nie to proszę cie, wyjdź!

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

mi to kumpel inaczej tlumaczyl... ale nie przecze ze to Ty masz racje. wlasnie to jest zaleta dyskusji na forum ze zawsze mozna sie dowiedziec czegos nowego. A co do wyjscia: którymi drzwiami mam wyjść??

Opublikowano

@Up

Z tym wyjdź chodziło mi o "Wyjdź z tego forum i nie wracaj" jak to nie raz mówi kokosz :D

Ale koniec offtopu

@Skipper_ Jeżeli wszystko wyjaśnione to napisz że można zamknąć

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...