Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ninja World

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Przymierzam się z kolegą do pisania gry via WWW w 2D. Kolega jest grafikiem ,a ja programistą.

Gra toczy się w świecie Ninja. Na początku tworzymy postać, wybieramy z jakiego kraju chcemy pochodzić i z jakiego klanu jesteśmy. Przemierzamy świat w poszukiwaniu przygód i bla bla bla.... zabijamy stwory, bla bla bla... wykonujemy liczne zadania (i te główne jak i te poboczne wink.png ). Możemy w sumie wybrać kim chcemy być. Możemy być Medykiem i wojownikiem jak i zabójcą. Od was zależy czego będziecie się uczyć (nie wybieracie z góry ustalonej profesji). Wybór tego co zrobimy wpływa na cały wątek główny. Kolega jeszcze wpadł na pomysł by poczerpać inspirację z znanych anime dlatego mam dla was pytanie :

Co byście chcieli zobaczyć w grze RPG ,której akcja toczy się w świecie Ninja ? Może latające potwory spagetthi ? A może jednak wielką galaretkę ,która pożera owce i smoki ? Piszcie smile.png

Opublikowano

Cześć :)

Ja bym nie robił żadnej z inspiracji. Prawa autorskie itp.

Mój głos na : sam wiesz ;D

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Proponuje w takim razie skyrim 2D :) Coś na ten styl.Ale z domieszkami gry strategicznej ,typu ,że mam swoją wioske i możemy ją podrasować :)

Najlepsze są mieszanki gier typu rpg/strategia.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Powiem krótko i na temat. Nie lubię żadnej mangi (oglądam tylko jedną odmiane ;] ale gry na niej nie możesz zrobić... xD). Narutem to ja rzygam itp. Zrób normalnie Ninja i masz go tam szkolić itp. Mogę się zająć fabułą bo kiedyś miałem chopla na temat ninja :D

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

Za dużo już takich gier Ninja/Bleach/Naruto . Zrób coś "z życia wzięte" ! Np.: siedzisz sobie na kompie a tu nagle bandyci Ci porywają brata/matkę/córkę/syna/ojca , 30 minut później telefon z okupem , szkolisz umiejętności typu: siła , szybkość , szczęście , odkrywasz jakieś tajemnice z przeszłości typu.: adopcja czy coś :)

1344360520-U706026.jpg

By Wyborna

Opublikowano

Nooby i tyle.Co wy macie do anime ja sam oglądam i podoba mi się jak coś nie pasuje to zmieńcie temat...

Rzygam anime. Za dużo tego.Nie lepiej coś oryginalnego ?

Ps. Skończ jeden projekt i bier się za kolejny.Tak nigdy nie wydasz porządnej gry.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Akurat sodema ma tu co do mówienia ;p.

Sodema ja akurat tak powolutku info zbieram czy wogóle opyla się to ciągnąć :D. Zaraz WoV'a idę poprawiać :D

Edit: Wyniki ankiety są takie :

1. Niech będzie coś z Naruto (12 głosów, 35%)
  2. Niech będzie coś z Bleach (5 głosów, 14,7%)
  3. Niech będzie coś z Dragon Ball (6 głosów, 17,6%)
  4. Sama dobra gra o Ninja wystarczy (7 głosów, 20,5%)
  5. Niech będzie coś z innego Anime/gry (Napisz) (4 głosy, 11,60%) (wszystkie liczone tak +/-)

Razem : 34 głosy (jeszcze na innym forum była ankieta :) )

Cholera jak ja to połączę ? :D Dam radę.

Opublikowano

@Omenos

Masz coś do Sodemy masz coś do mnie <_< Proszę uważać ostatnio jestem nerwowy. Rzygam już tymi anime, mangą itp. I dobrze Amedos mówi ^^ (Dla wtajemniczonych ten nick dużo mówi) Zrób pierw jedną gre np. tego WoVa i nie ma sprawy. Jak prosiłeś pojawi się u nas banner twojej gry. Ale jak narazie Ogamez ma 30 online a WoV 1 więc się nam nie opłaca :P

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

Sodem jak coś ci się nie podoba to proszę cię zmień temat

sorrki.ale to jest ankieta, i kongo prosił o opinie.

Wiec proszę Cię zmień temat ;)

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Ja też lubię anime i tak wakacje spędziłem na tym niż na pisaniu więcej.

A kam to się w końcu zdecyduj co piszesz, tu napisałeś "Zrób pierw jedną gre np. tego WoVa i nie ma sprawy", a co innego uważasz na tym forum a co innego na forum GVW napisałeś. Chyba wiesz jak się nazywają tacy ludzie.

Opublikowano

Pisałem na GVW bo tam 80% to debile i do nich nic nie dociera. Kongo jest jak 20 użytkoników GVW więc piszę co innego....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...