Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer, Internet, Router

PMMD123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zaczne od tego co mam, a potem powiem co się z tym dzieje ^^

A więc mam router TP-LINK WR740N, do niego idzie głowny kabel od neta, i następnym wyjściem idzie kabel do mojego komputera. Po wyłączeniu prądu i tym samym routera nie ma internetu. Dodam, że wi-fi działa na komputerze mam teraz wi-fi działa świetnie ciągnie do 3mb/s, ale czasami po prostu sygnał znika i trzeba resetować połączenie, jest to wkurzające, bo jak np. gadam na Skypie to musze się rozłaczyć, albo jak coś ściągam... Nie wiem czy to wina karty sieciowej, czy tego ze ustawienia się zmazały.. Dodam, że teraz nawet kabla mi nie wykrywa. W tym samym momencie również nie pomaga podłączenie głownego kabla od internetu.

Opublikowano

moment....

Jak nie ma prądu to router nadaje w wi-fi i wszystko działa ale przez kabel nie nadaje neta ??? To coś dziwnego nobo skoro nie ma prądu to jakim cudem on wgl działa... Ja mam np. router i kompa do UPS podłączone to mi sam router na tym UPS to i cały dzień będzie chodził... Jeśli jest tak jak napisałem to tak nie ma prawa być..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nie nie nie, chodzi o to, że teraz jak jest podłączony do prądu to nadaje tylko wi-fi, a przez kabel wcale nie odbiera ;/ Jak nie ma prądu to nie działa ^^

Opublikowano

@UP

Router jest po to żeby można było podłączyć do niego dużą ilość komputerów i wcale nie musze być one podłączone przez Wi-fi z tyłu routera są przeważnie minimum 2 - 4 wejścia ethernet możemy podłączyć je bezpośrednio lub podłaczyć pod sieć domową i mamy internet w każdym kabelku :)

Skoro masz tam klika wejść to sprawdź każde.... po drugie jak komputer będzie podłaczony do routera to wejdź w ustawienia i sprawdź czy taki komputer wgl jest widziany przez router. :)

No nie wiem co tam jeszcze jeśli nic nie blokowałeś to raczej zablokowane nic nie jest jeśli nie będzie widział komputera i na innych wejściach też nie będzie to gdzieś na routerze masz guzik do przywracania ustawień fabrycznych :) przywróć je i sprawdź czy wtedy będzie działać :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...