Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.To znowu.... ja.Na plikach by badar nie udalo mi sie zrobic servera metin2 hamachi.Wyskakuje mi blad i teraz tez mam taki sam chociaz robie na innych plikach.Interesuja mnie glownie pliki 2010,gdyz to na nich mozna m.in bic z wierzchowcow.Spytalem arymana,on polecil mi pliki by takiniesmialy.Odrazu mowie ze server stawiam na Virtual PC.Mam server hamachi na plikach by jachu i dziala,lecz zamierzam robic na plikach 2010.Pobralem je.A wiec tak :

Rozpakowalem je.Mam jeden pliczek VHD o wadze 5,47GB.Otwieram Virtual PC.Klikam Next.Wybieram opcje ''Add an existing virtual machine.You can add a virtual machine to the Virtual PC Console from existing .vmc files.Wybieram rokalizacje tego pliczku.Wyskakuje błąd pisze:

The file ''E:/tam gdzie umiescilem plik.vhd.vmc'' does not exit.

If you would like to create a new virtual machine,you must use the ''Create a virtual machine'' or ''Use default settings to create a virtual machine'' option.

Biore back i wybieram create a virtual machine,wybieram lokalizacje pliczku,wybieram other,dalej,ustawiam 2gb ramu na 3,5 (ogolnie mam 4gb

ramu).Next

.Wyskakuja dwie opcje

An existing virtual hard disk (biore to)

a new virtual hard disk (przy tej opcji wyskakuje jakis blad)

znowu ustawiam lokalizacje i zatwierdzam

?

ustawiam ustawienia na hamachi i odpalam maszyne

Wyskakuje :

F1 FREE SD

F6 PXE

BOOT : F1

LADUJE SIE,WYSKAKUJE WELCOME TO BSD ....

WYBIERAM NUMEREK 1

LADUJE SIE ....

i wyskakuje blad

An internal virtual machine error(13) has occured

The virtual machine will reset now

Jest tylko opcja reset,gdy klikam maszyna sie resetuje i potem robi sie to samo

Juz wiem ze to nie wina plikow.Bo watpie zeby dwa rodzaje plikow serverowych byly zepstute.Pobieralem je z tematow ktore sa popularne

by takiniesmialy stad : http://www.mpcforum....taki-niesmialy/

Robie to gdyz chce postawic server na plikach 2010,dzieki temu bedzie dzialal client 2010 z launcherem a dzieki niemu bd mogl bic z wierzchowcow.Mam server hamachi na plikach 2008 i jak robilem to nie bylo zadnego bledu.Nie wiem czemu teraz tak jest prosze o pomoc.

ie068n.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...