Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

askolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takiego tematu nie widziałem, więc go zakładam. Możemy tu rozmawiać, pytać, żalić się, chwalić się, na temat tego Francuskiego... naleśnika :).

Jak ja zaktualizowałem WoT-a, to się zdziwiłem, że coś tu nie halo (nawet nie wiedziałem, że ma być update), tylko nie wiedziałem co. Patrze na AMX 12t. i coś mi w nim wygląd nie pasi. Przewinąłem kółkiem patrze, Ooo nowy czołg, ale fajnie, bd miał dodatkowe miejsce, bo ten czołg tak chujowo wygląda, że go sprzedam. Los chciał, że nim zagrałem, a wrażenia obłędne. Następnej rundzie pacze, co jest kurwa, czemu wieżą nie mogę obrócić, nagle zobaczyłem wrogi egzemplarz tego naleśnika i zobaczyłem że też coś nie może we mnie wycelować. Już w tedy było jasne, że bd ciężko nim grać :). Ten czołg mam już 2 dni, za bitwę dostaję przeciętnie 4k (naprawa około 3k). Ogólnie tym czołgiem jeżdżę dla 4funu i dopiero uczę się nim grać. Dla fazy zagrałem z kolegę (on miał t-50-2). On nie mógł we mnie trafić, a ja nacelować. Wkurwiłem się, stanąłem w miejscu, obróciłem się i zdjąłem go na hita :). ogólnie zanim pojechałem na jazdę próbną dałem załodze takie skile jak gładka jazda i strzał z biodra (kompletna porażka w tym czołgu).

A jak wam się nim gra? Czytałem gdzieś, że ten czołg ma tytuł "Fucker'a", a HT nie mogą w niego nacelować jak są bezpośrednio przy nim.

Mój best staty w tym czołgu:

-2 kile

-10k na rundę (- naprawa)

-462 expa na rundę

-Zwycięstwa: 56%

-porażki: 44%

-przeżycia: 4%

Opublikowano

bardzo fajny czołg stworzony do zarobku bez wysiłku 10k za bitwe a moj rekord to :

26 tyśiaków odznaka zwiadowca i tam 5 uszkodzonych 2 zniszczonych

Opublikowano

No ja tego właśnie nie ogarniam. Mam wymaxowany ten czołg, a i tak nie zarobię więcej niż 11k :D ja gram tym czołgiem dla 4funu i nawet te 30s. jazdy to jest dla mnie 30s zabawy i frajdy z tego jak trafić nie mogą :)

Opublikowano

też byłem podjarany na początku ale tak dałem bitwe i zobaczyłem że wiezyczka sie nie obraca to go sprzedałem bo nie dało sie nim grać ,ale pod górke jechał 64km/h wiec targa on ostro.Polecam grac jako scout <_<

sig2@502663720-0RbIT@eu@2@0@11111111111111@1111111111111@00101@pl@0.png
Opublikowano

ok 35k kredek -koszta utrzymania, bitwa do t7, mialem byc scoutem ale wyszlo ze ubilem 6, uszkodzilem z 3, wykrylem 7 i przezylem starci. Dodatkowo medale: Specjalista, Snajper, Rozuprowacz, As.

Narazie mam na nim 15 bitw: 11 win, 4 lose, 4 survive, 15killi ogolem

Co do wiezy to jest oczywiste ze z takim dmg i penetracja musieli go przystopowac, cos za cos ;)

Opublikowano
Szkoda ze 13 sec laduje.

Działo, się ładuję 12s, nie 13 :) poza tym możesz kupić dosyłacz, a załodze dać skila, który powoduje przyrost umiejętności głównych :D

Brak wieży mi tak nie przeszkadza. Trzeba się przyzwyczaić. Oczywiście zgadzam się, że to utrudnia, ale teraz się zastanówmy, czy to żeczywiście źle. Gdyby nie to, to czołgiem grałoby się za łatwo, a tak to pewna granica trudności jest :D

Opublikowano

Wiesz moze i 12 liczylem bez stopera tylko ustnie xD. Wystarczy wbic zaloge na 100% dac towarzyszy broni i wentylacje wtedy jakies 10 sec albo mniej.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Mam zaloge na 100%, dosylacz i went i laduje 10.57sec mysle ze ponizej 10sec sie nie da zejsc (nawet z towrzyszem broni)

Opublikowano

@up

całe całe :D

@top

dzis dostałem za bitwe 15k kasy :D bo ugryzłem dupę IS'a i mu zdjęło 30% hp xD. Najlepszą zaletą tego czołgu, są wymiary i szybkość, a jak HT walczy z innym czołgiem to nas ignoruje :)

Opublikowano

@up

całe całe :D

@top

dzis dostałem za bitwe 15k kasy :D bo ugryzłem

dupę IS'a i mu zdjęło 30% hp xD. Najlepszą zaletą tego czołgu, są wymiary i szybkość, a jak HT walczy z innym czołgiem to nas ignoruje :)

Ja kiedys tez te amx-y ignorowalem ze niby gowno mi zrobia itp i to byla moja strata. Teraz zawsze jak mnie paru atakuje to zaczynam od zniszczenia najslabszego.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Ja to miałem epicką bitwe

SS:

Staty po bitwie:

exp: 986

kredki: 20 550

osiągnięcia w walce: snajper, strzelec pancerny, strzelec wyborowy, odznaka mistrzowska:I klasa

a to wszystko po zniszczeniu 1 TD xD

Opublikowano

od 0 do 30% hp, ale częściej w okolicach 0-5% bo TD się strasznie wiercił i część pocisków pod kątem leciała, a gąski tak często spadać nie chciały.

Ogólnie jak TH, TD (bez wieży), Arty nie mają wsparcia innych to są bardzo łatwym łupem. Jak chcemy rozjebać TH to manewrujemy tak by być bezpośrednio przy jego boku (nie tył, nie przód tylko bok). TH na nas nie naceluje i nie bd mógł się obrócić. Jak walczymy z Artą/TD to szybko zajeżdżamy za pojazd wroga tak by nasz przód stykał się z tyłem wroga. W tedy wróg nie może się obrócić, bo my go blokujemy :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi ten czołg też dużo funu dał ale mnie martwi że jak ja francuzów przechodziłem to się ubijało kilka fragów bo miały mocne działka i jak się je ogarniało było super. Teraz niemalże nie nadają się do walki. Zrobili z nich typowych scautów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...