Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Problem z Combatem

Gość Mateu5z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam problem z CA.. .. a konkretnie chodzi o to iż gdy wchodze do gry wszystko jest dobrze, wpisuje haslo i ID i po przelaczeniu z okna logowania do wyboru serwerow zaczyna strasznie lagowac.. . przez te lagi prawie nie moge wejsc na serwy .. a nawet jak wejde to po kilku min. (okolo 3-5) mnie loga do pulpitu .. bez zadnego errora .. nie wiem o co chodzi ! prosze o pomoc!

i dodam ze reinstalowalem gre . problem zaczal sie po przeinstalowaniu systemu z 97 na windowsa 7 ..

Opublikowano

Jaki masz net?Może to po prostu jego wina bo jest za wolny ew. masz coś z PC przeczyść pc ccleanerem z śmieci i uruchom grę z gameboosterem ale jak masz słabego neta niewiele to pomoże

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

daje rade.. ale jak juz mowilem przed zainstalowaniem windows 7 gdy mialem windows 97 wszystko gladko chodzilo

Opublikowano

Bardzo możliwe że takie problemy są z ich winy ponieważ u mnie jest również źle a na CA RU nawet lepiej O_o

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Może podasz jakie masz części w PC?

Jeżeli masz 1 GB RAMu + Win7, to się nie dziwię, że PC bzikuje i CA ci się wyłącza ..

9368_gold.png

Opublikowano

Sam napisałeś powód "strasznego lagowania".

Stało się to po przeinstalowaniu windowsa z 97 na 7.

W tamtych czasach co się używało tak starego windowsa były słabsze komputery i mniejsze wymagania systemu, windows 7 ma ciut większe wymagania i trzeba mieć dobry sprzęt aby z niego korzystać i grać.

PS. To ktoś w tych czasach windowsa 97 używa xD

Opublikowano

Uruchom grę przy Gameboosterze ale sam się zdziwiłem, że z 97 na Win 7... Windows ci sam nic nie da możliwe, że on za dużo zjada pamięci.

Opublikowano

ok a więc mam takiego kompa: Procek AMD athlom 64 procesor 3800+ / 2,39 ghz

pamiec ram 3.00GB

System 32-bitowy !

Opublikowano
i dodam ze reinstalowalem gre . problem zaczal sie po przeinstalowaniu systemu z 97 na windowsa 7 ..

Nie dziwota jak z Win 97 na Win 7 o.O... Sprawdź czy inne gry ci chodzą normalnie np. pobierz Crossfire czy też War Rock.

Opublikowano

gram w nfs world , battle field heroes to chodzą bez problemu

Opublikowano
nie dziwota jak z Win 97 na Win 7

czemu to nie jest dziwne, że jak przeinstalował na win7 to mu combat arms nie działa ?

Jaką masz kartę graficzną ?

Podczas uruchomienia gry sprawdź wykorzystywanie ramu, procesora i karty graficznej.

Wtedy będziesz wiedział co masz za słabe, a jeśli nic nie jest na 100% wykorzystywane to problem jest gdzie indziej.

Opublikowano

Kliknij ctrl + alt + delete, wybierz menedżer zadań, następnie przejdź do zakładi procesy, klikasz ppm na combat arms i ustaw większy priorytet i procesory wszystkie.

Opublikowano

PS. To ktoś w tych czasach windowsa 97 używa xD

Ymm...wielu ludzi ? bo to jest dobry, stary sprawdzony system, który łatwo naprawić, jest dosyć prosty w obsłudze, jest szybki i robi mało błędów

A może tutaj chodzi o głupie sterowniki, których przecież może ci brakować po zmianie systemu operacyjnego ?

"Nie ma wakacji, nie ma weekendów, nie ma urodzin, ZERO dni wolnych, bo każdy dzień jest ważny!"

Opublikowano
czemu to nie jest dziwne, że jak przeinstalował na win7 to mu combat arms nie działa ?

Tylko zauważ jakie wymagania ma Windows 97, a jaki Windows 7. Nie podałeś jaką masz kartę graficzną.

Opublikowano

próbowalem wszystkiego , sprawdzilem wymagania CA i moj komp :) moglbym wlaczyc kilka CA na razgdyby to zalezalo od kompa ! prosze kombinowac dalej , a karte graficzna mam dobra , wszystko Ok

karte mam GeForce 9500 GT

Opublikowano
karte mam GeForce 9500 GT
a karte graficzna mam dobra

Jeśli ty uważasz, że karta 256mb jest dobra to spoko zauważ, że Win 97 zjada mniej pamięci niż 7 i to może być właśnie wina karty graf...

A te wymagania na stronie CA są oszukanie, te wymogi zostały podane jak powstawała gra, a gra non stop się polepsza...

Opublikowano

a po ile dostane w takim dobrym komputeroniku karte ktora pozwoli na CA okolo ilu zl?

Opublikowano

Już poniżej 200zł kupisz na pewno, ja mam GTS 250 warta jest około 200zł i wszystko śmiga jak należy, inne gry tak samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...