Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dylemat - Diana oraz Riven

cocaine22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak , dzień dobry mam problem, ponieważ mam dylemat nad Dianą oraz Rivenem. nie wiem kogo wybrać do pvp 3 on 3 lub 5 on 5 obojętnie. Ogarnia obydwie postacie, ale muszę wybrać jedną. Nie chce chodzić na jungle tylko na pvp . Ogarniam dosyć teemo oraz morganę .

z góry dzięki.

Opublikowano

Riven to solo top, offtank - AD, a diana to mid postać AP. Którą wolisz ? Ogarniasz bardziej ? Tą wybierz.

Kiedyś było ważne jakim jesteś ziomkiem

dzisiaj patrzą na mnie krzywo, jak wyciągam drobne

to może kwestia tego kto jak bogatą ma rodzinę

choć nie miałem wcale gorzej to nie patrzę kto ma ile

Opublikowano

@cocaine22

Tak.

Obydwie postaci są dosyć mocne. Riven jest już bardzo dobrze zbalansowana, Diana jeszcze sporo nerfów dostanie, bo to takie OP że huhu. Ja bym brał Riven, fajny solo toper, możesz skoczyć na jungle, świetny system ucieczki, ulti do dobijania, git majonez + bez many.

fb.com/myrodj

Opublikowano

AD (ang. Attack Damage)- Jest to wskaźnik twojego ataku fizycznego tj. 'normalnych hitów'. AD występuje również w niektórych umiejętnościach postaci. Jeśli w opisie umiejętności jest przypuśćmy +54 czyli napisane kolorem pomarańczowym, znaczy to że do podstawowej wartości skilla dodany jest jakiś odsetek aktualnego AD.

AP (ang. Ability Power)- Moc umiejętności dodaje siłę wyłącznie umiejętnością bohatera. Jest bezużyteczna dla postaci typu AD m. in. Graves, Ashe, Sivit itp. Jeśli w opisie umiejętności napisane jest +54 kolorem zielonym z to do wartości skilla zostanie dodane właśnie moc umiejętności.

@Topic

Do pvp polecam Riven. Diana to postać AP, więc jeśli przeciwnik wyrobi sobie dobrą ochronę na magię nic mu nie zrobisz.

elhant.jpg

Sygna by WaseR

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...