Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Potrzebna pomoc] Serwer LAN [1.3.1]

Fighter32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Dzisiaj chciałbym zapytać dokładnie o serwer LAN minecraft w aktualizacji 1.3.1 .Moje pytania:

-jaki to ma zasięg( skąd koledzy mogą grać)

-można to tylko z singleplayer

-można mody/pluginy

-jak włączyć by inni mogli wejść

-czy jak mam mody i odpale serwer to inni na serwie tez będą je mieć (mody typu animal bikes)

Za pomoc oczywiście lajk i może coś więcej dziękuje dobranoc :)hqdefault.jpg

300 350 400 500 1000

Opublikowano

Witam!Dzisiaj chciałbym zapytać dokładnie o serwer LAN minecraft w aktualizacji 1.3.1 .Moje pytania:

-jaki to ma zasięg( skąd koledzy mogą grać)

-można to tylko z singleplayer

-można mody/pluginy

-jak włączyć by inni mogli wejść

-czy jak mam mody i odpale serwer to inni na serwie tez będą je mieć (mody typu animal bikes)

Za pomoc oczywiście lajk i może coś więcej dziękuje dobranoc :)

-Twoi koledzy mogą grać tylko u Ciebie w domu - ponieważ nei jest to multiplayer tylko LAN

-tylko single player ponieważ na multi - albo hamachi albo wykupienie

-mody raczej tak, ale musisz mieć je na 2 kompach, pluginy tylko pod serwer są.

-włączyć ?W opcjach masz tam coś z LAN klikasz tam i masz opcje do wybrania np: cheaty jaki typ : survival, adventure itd.

- Osoby na komputerze muszą mieć te mody .

Opublikowano

-Twoi koledzy mogą grać tylko u Ciebie w domu - ponieważ nei jest to multiplayer tylko LAN

-tylko single player ponieważ na multi - albo hamachi albo wykupienie

-mody raczej tak, ale musisz mieć je na 2 kompach, pluginy tylko pod serwer są.

-włączyć ?W opcjach masz tam coś z LAN klikasz tam i masz opcje do wybrania np: cheaty jaki typ : survival, adventure itd.

- Osoby na komputerze muszą mieć te mody .

hmmm a jak mój kolega ma identyczny router?

300 350 400 500 1000

Opublikowano

To nic Ci nie daje , tysiące osób mają taki router jak Ty , wystarczy program Hamachi który tworzy sieć lan , Ty tworzysz w tym programie taką sieć a koledzy dołączają , wtedy mozesz grać przez lan .

PS

Koledzy też musza mieć ten program .

Opublikowano

To nic Ci nie daje , tysiące osób mają taki router jak Ty , wystarczy program Hamachi który tworzy sieć lan , Ty tworzysz w tym programie taką sieć a koledzy dołączają , wtedy mozesz grać przez lan .

PS

Koledzy też musza mieć ten program .

chłopie na hamachi stawiałem z kumplami setki serwerów tylko nie wiem czemu ale nie mam zasięgu i nie mogę z nimi grać a o LAN nic nie wiedziałem więc i tak dzięki za pomoc ^^

300 350 400 500 1000

Opublikowano

jeżeli mieszkają blisko , bardzo blisko , mieszkanie dalej czy dwa to powinieneś móc po lanie grać ew. komputer / internet wspólny ale jeżeli mieszkają dalej niż kilkanascie/kilkadziesiat metrów to bez hamachi albo wspólnego internetu nic nie zrobisz ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...