Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogólne pytania dot. WoW-a ;)

Diesiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam zamiar zagrać w WoW-a i mam kilka pytań dot. tej gry przejdzmy do konkretów:

1.Jaka jest najlepsza rasa dla Rogala?

2.Jak zagrać na instancje ? oprócz tego ,że trzeba wejść do kopalni itp chodzi mi o taką funkcje gdzie była lista dostępnych instancji i mogłem się zapisać.

3.Jaka ulepszać bronie,zbroje itp.

4.Jak zagrać na BG,gdzie trzeba iść?

5.Jaką profejsę rozwijać dla rogala?

6.Jak w najprostszy sposób zdobyć trochę golda ;D

7.Jaki serwer prywatny Polski polecacie? Podobno jest jeden z najpopularniejszych ,lecz słyszałem ,że jest tam masa bugów. Szukam takiego serwa gdzie w miarę szybko się wbija się level,gra dużo ludzi no i mało bugów.

8.Addon ,który pokazuje gdzie mam iśc ,aby wykonać misje, szukam takiego ,który jest najskuteczniejszy. ;]

9.Build dla Rogala pod pve

Narazie mam tyle pytań dzięki i pozdro ;]

Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW

Opublikowano
1.Jaka jest najlepsza rasa dla Rogala?

Wg mnie: ally - human, horda - undead

2.Jak zagrać na instancje ? oprócz tego ,że trzeba wejść do kopalni itp chodzi mi o taką funkcje gdzie była lista dostępnych instancji i mogłem się zapisać.

To się nazywa Dungeon Finder, dostępny od 15lvlu. Naciśnij klawisz '' i ''

3.Jaka ulepszać bronie,zbroje itp.

Nie można ulepszać przedmiotów. Można jedynie dodać jakiś bonus, poprzez profesję enchanting (nie koniecznie ty musisz mieć tą profesję, by dodawać jakieś bonusy do przedmiotów)

4.Jak zagrać na BG,gdzie trzeba iść?

Dodatek TBC: w każdym mieście są NPC, u których zapisujesz się na BG.

Dodatek WOTLK i Cata: Klikasz ,,h'' i się zapisujesz

5.Jaką profejsę rozwijać dla rogala?

Leatherworking i skinning. Będziesz robił przedmioty, które możesz nosić. Możesz także zrobić inne profesje.

6.Jak w najprostszy sposób zdobyć trochę golda ;D

Robisz profesję mining, zbierasz copper ore, przetapiasz na copper bar i sprzedajesz na aukcji. Na niektórych serwerach takim sposobem można zarobić kilkanaście tysięcy złota.

http://www.wowhead.com/item=2840/copper-bar

.Jaki serwer prywatny Polski polecacie?

Sunwell

Addon ,który pokazuje gdzie mam iśc ,aby wykonać misje, szukam takiego ,który jest najskuteczniejszy. ;]

Zygor Guide dla 3.3.5a:

http://www1.zippyshare.com/v/54736374/file.html

https://www.virustotal.com/file/4ceb153537b1fa6de09d2a3c72833b6fdc000f762fd05abcf9edfd26a4b60a72/analysis/

Ten addon pokazuje krok po kroku, które zadania masz wykonywać. Przy wyższych ratach expa, nie wykonuj niektórych zadań.

Addon wypakowujesz do folderu:

C:\Program Files\World of Warcraft\Interface\AddOns

Opublikowano

1. Horda - undead, goblin jezeli to cata. Alliance - Night Elf chyba (nie gram ally)

2. Jest cos takiego jak dungeon finder. Dostepny od 15 lvla i mozesz wybrac inste na swoj lvl lub wybrac losowa i dostaniesz wtedy bonus w postaci golda, expa.

3. Od chyba 70 lvla pojawiaja sie itemy z "dziurami"(socketami). Sa to miejsca na kamienie(gemy) ktore tworza jewelcrafterzy.

Na poczatku nie ma sensu. Od maksymalnego lvla najczesciej oplaca sie gemy do zbroi.

4. Jest cos takiego jak dungeon finder.

5. Hmm.. Skinning i leatherworking.

6. Na dobrym serwerze zarobisz na profkach.

7. Polskich nie polecam a jak juz to sunwell. Ja gram na molten-wow. No a najlepiej to zagrac na globalu ;>

8. Przyzwyczaj sie do wbudowanego systemu do questow. Ja od 2 lat gram bez addonow do questow. Ale jak potrzebujesz to jest to quest helper

9. Niestety Ci nie pomoge w tym bo nie wiadomo czy bedziesz gral na nowszej wersji (cataclysm) czy na starszej (wrath of the lich king). Inny system talentow jest oo prostu. No i tez nie gram rogalem ;]

Mam nadzieje ze pomoglem. Pisalem to jakies 10 minut bo niestety z telefonu. Jezeli zrobilem blad to przepraszam :D

Opublikowano

1.Jaka jest najlepsza rasa dla Rogala? undead / human

2.Jak zagrać na instancje ? oprócz tego ,że trzeba wejść do kopalni itp chodzi mi o taką funkcje gdzie była lista dostępnych instancji i mogłem się zapisać. przycisk I

3.Jaka ulepszać bronie,zbroje itp. nie do konca rozumiem o co chodzi

4.Jak zagrać na BG,gdzie trzeba iść? naciskasz H

5.Jaką profejsę rozwijać dla rogala? engi/jc Dają ci największe bonusy ,engi wiadomo nitro butki itp ,dodatkowy brust,jc - mozesz robic epickie gemy dla siebie

6.Jak w najprostszy sposób zdobyć trochę golda ;D farmić skały ,kupowac tanio sprzedawac drogo

7.Jaki serwer prywatny Polski polecacie? Podobno jest jeden z najpopularniejszych ,lecz słyszałem ,że jest tam masa bugów. Szukam takiego serwa gdzie w miarę szybko się wbija się level,gra dużo ludzi no i mało bugów. Polecam Molten serwer 20x

8.Addon ,który pokazuje gdzie mam iśc ,aby wykonać misje, szukam takiego ,który jest najskuteczniejszy. ;] Carbonite

9.Build dla Rogala pod pve Rogal w pve ssie lekko mówiąc ,zalezy na jakim patchu chcesz grac

3.3.5a

grałem rogalem z rok moze ,jak cos pisz

Feel the beat!

Opublikowano

a czy te profesje sa opłacałne skinning i laethoring czy moze mining.a druga sprawa czy ten serwer molten jest pod path 3.3.5a? i co to sa te gemy?

Sorry za orto posze z telefonu

Opublikowano

Molten ma kilka serwerów w tym trzy pod 3.3.5.a

Gemy to kamienie które wkłada się do przedmiotów z otworami ,zwiększają one statystyki np +20str

skinning i leatherworking jest oplacalny jak chcesz też troche zarabiać bo taki engineering jak Ci podałem jest głównie dla Ciebie,dużego zarobku z niego nie ma i wytrenowanie go też sporo kosztuje

najlepiej kieruj się własnymi kryteriami ,jak lubisz mocno opancerzonych rycerzy to masz do wyboru warriora .palka,dk itp

edit : jak potrzebujesz sygnaturki napisz mi na pma ,może coś zrobie

Feel the beat!

Opublikowano

1.Czy Rogal jest dobrym DPS fizycznym? Czy jest duże zapotrzebowanie go na Instach?

2.Czy najlepiej się gra na patchu 3.3.5a?

3. Jakie drzewko jest dobre do pve dla Rogala? No i bardzo bym prosił build pod pve

4. Gdzie expic na danym lvl ?

5.Z tego co zauważyłem to Serwer Molten nie jest polskim serwerem? Macie propozycje na takie serwery gdzie gra dużo polaków i i jest w miare szybki exp?

Opublikowano

1.rogal nie jest dobrym dps

2.patch 3.3.5a jest najmniej zbugowany

3.http://images39.fotosik.pl/1373/511e7f5e9efe3841.jpg

4.Pobierz addon Carbonite tam masz napisane na jakich lev sie expi na danej mapie

5.Molten nie jest polskim serwerem (wow i tak jest po angielsku nawet na polskim serwie)ale jest lepszy od sunwella ,gra więcej ludzi,chyba wszystkie instancje działają(na sunwell wszystkie instancje ICC nie dzialłają ),nie ma takiego buractwa i chamstwa jak na sunwell (wkoncu sami polacy)

Feel the beat!

Opublikowano

Rogal bardzo dobrym DPS fizycznym więc up@ dlaczego piszesz ,że jest nie dobry? podaj argumenty? A c odo topiku według mnie Molten jest dobrym serwerem jest mało bugów , ogólnie dobzre sie gra.

2uiyzh2.png
Opublikowano

To wkońcu Rogal jest dobrym DPS fizycznym czy nie? Czy ten build jest pod 3.3.5a i bedzie mi się dobrze expiło? Czy na moltenie opłaca się grać ? gra dużo polaków? Mam jeszcze pytanie mógłby mi ktoś wytłumaczyć te slangi cast,caster,stunować,raciale? i do czego są glyphy?

Opublikowano

Dps za rogala robią jego poisony,by coś działać trzeba już mieć jakieś eq,moim zdaniem rogal nie jest jakimś super dps,jak ci sie podoba rogal to graj właśnie nim :)

Feel the beat!

Opublikowano

To wkońcu Rogal jest dobrym DPS fizycznym czy nie? Czy ten build jest pod 3.3.5a i bedzie mi się dobrze expiło? Czy na moltenie opłaca się grać ? gra dużo polaków? Mam jeszcze pytanie mógłby mi ktoś wytłumaczyć te slangi cast,caster,stunować,raciale? i do czego są glyphy?

TAK!. TAK!. TAK! - "NIE MA BURACTWA I CHAMSTWA" . Dużo ale nie za dużo ;D glyphy to takie zwoje które wkłada się tam gdzie talnety jest zkładka glyphs glyphy może tworzyć profesja Inscription (ty jej akurat nie musisz mieć) glyphy ulepszają różne skille (umiejętności)

Moje TuTki
[Team Fortress2]

http://www.mpcforum.pl/topic/539257-tutjak-zdobyc-bron-za-darmo/

Jeśli ci pomogłem proszę daj "Lajka"
deadspace2signaturebylz.png

Opublikowano

Rogal jest dobrym dpsem i na pvp i na pve, a w cataclysmie ze swoim spellem leczenia ogarnięty rogal jest praktycznie nie do zabicia w pojedynke. Molten jest jednym z najmniej zbugowanych serwerów prywatnych. Cast - rzucać (czar) Caster - klasa czarująca(rzucająca czary) raciale - początkowe plusy danej rasy. Glyphy - ulepszenia spelli, dzielą się na minor i major (w Wotlk, w cata chyba jeszcze jakiś 3-był)

?Edit

Zapomniałbym najlepszy addon do questowania moim zdaniem to carbonite.

Niby jest też quest helper ale jakoś mi nie podchodzi.

1355848650-U247153.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...