Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książka C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zacząłem przygodę z moim pierwszym językiem programowania C++, na początek kupiłem książkę, "C++,Wydanie II,dla każdego" Jesse Liberty, Siddhartha Rao, Bradley L. Jones (Tylko taką mieli w empiku :) ) (Wydana w 2011 r)

Lecz ostatnio czytam coś o aktualności książek o co chodzi z tą aktualnością bo nie rozumiem czy ta aktualność wpłynie na płynność i wydajność moich programów,gier itp ? Czy na razie opłaca mi się uczyć z tej książki ? Czy potem będę mógł się dostosować do aktualności w języku ?

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Lecz ostatnio czytam coś o aktualności książek o co chodzi z tą aktualnością bo nie rozumiem czy ta aktualność wpłynie na płynność i wydajność moich programów,gier itp ?

Czy na razie opłaca mi się uczyć z tej książki ?

Czy potem będę mógł się dostosować do aktualności w języku ?

Nie.

Tak.

Tak.

Nie znam tej książki, lecz zazwyczaj w takich sytuacjach chodzi o przestrzeganie nieaktualnego standardu.

Standardy są trzy: z lat 1998, 2003 i 2011; z czego nie istnieje jeszcze kompilator w pełni implementujący ten ostatni.

Tutaj masz listę zmian wprowadzonych z C++11.

http://pl.wikipedia.org/wiki/C%2B%2B0x

Przeczytaj tylko spis treści i nie zamęczaj się tym więcej.

Jak widzisz upgrade'y "wydajnościowe" są nieliczne i - dla początkującego programisty - pomijalne. W dodatku męczące w implementacji ( zasada trzech stała się zasadą pięciu; w sumie to tyle ).

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Ja osobiście nie polecam uczyć się z książek... Pieniądze może nie idą w błoto, bo jednak czegoś się nauczysz, ale lepszym rozwiązaniem jest internet. Za darmo i więcej informacji znajdziesz właśnie tu jak w jakiejś książce (Przynajmniej tak mi się wydaje, bo książkę mam tylko do delphi, ale w necie jest wszystko:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...