Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blue Member vs Gold Member

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, witajcie.

Odrazu mówię ,że nie będę tego oprawiał w jakieś świetne ramki itp.

Moją sugestią jest dopracowanie rangi "Blue Member" .

Jest ona przydzielana za wygrane w konkursach. Weźmy na warsztat

http://www.mpcforum.pl/topic/690312-konkurs-wymysl-swojego-championa-league-of-legends/

jak i :

http://www.mpcforum.pl/topic/475730-mpcforumpl-rangi-mpcforumpl/

Co można powiedzieć?

Blue Member dawany jest za wygraną tzn. za zajęcie pierwszego miejsca ,a Gold Member za zajęcie drugiego miejsca.

Teraz zestawienie :

Gold Member

Uprawnienia:

Brak Reklam

Jednorazowa zmiana nicku

Limit upload 250mb

Edycja nazwy swojego tematu

Możliwość omijania kontroli antyfloodowej

Większa skrzynka na wiadomości

Otwiera/ Zamyka własne tematy

Blue Member

Uprawnienia:

Skrzynka na wiadomości powiększona do 500

Możliwość zmiany tła profilu

20 Lubie To na 24h,

Otwiera / Zamyka własne tematy

co widać gołym okiem? Gold ma wiele więcej uprawnień niż Blue

Gold ma wiele więcej niż Blue. Widać to gołym okiem, czerwonym kolorem zaznaczyłem uprawnienia powtarzające się w obu grupach. Gold do tego nie ma reklam, może zmieniać tytuły swoich tematów, brak kontroli anyfloodowej, zmiana nicku ,i 250 mb limitu. Za to blue ma tylko Możliwość zmiany tła co jest bezsensowne, 20 lubie to czego od dwóch miechów nie wykorzystałem ani razu. Krótko mówiąc: Lepiej zająć drugie miejsce w konkursie a niżeli pierwsze.

Dziękuję dobranoc!

Opublikowano

Moim zdaniem to jest błąd organizatorów

Powinno być

1.gold

2,blue

3. talon

Lub jak już 1 blue to moim zdaniem powinno być

1.blue

2.talon

3.talon

Bo to bez sesns skoro 1wsza nagroda jest gorsza od 2

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

To wszystko zależy od konkursu. Czasami za pierwsze miejsce jest Gold, a czasami Blue.

Ale to chodzi o to że za 1 miejsce jest gorsza nagroda niż za 2:)

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

@3UP

Ewentualnie dać to co ma gold do blue i by było dobrze. Bo ta ranga mam (posiadaczom blue membera) NIC nie daje. Tylko jakiś napis. Nie jestem jakąś dziewczynką, żeby sobie robić tła w profilu 0,0. Ani nie siedzę na forum 24h na dobę żeby rozdać 20 lików. Kto wykorzysta cały standardowy limit skrzynki jest świetny. Zamykanie własnych tematów jest JEDYNYM plusem u blue.

Gość Menesterowy
Opublikowano

Tak ustalił organizator.

Zazwyczaj dodawany jest blue member jako główna nagroda, gdyż jest mniej popularny niż gold member.

To, że ma mniej praw niż blue nie ma tu żadnego wpływu...

Opublikowano

To już leży w kwestii organizatora konkursu, jaką nagrodę ustali za poszczególne miejsca. Jeżeli w danym konkursie zdarzy się, że ktoś zajął pierwsze miejsce i tym samym wygrał nagrodę, która według uprawnień jest gorsza niż nagroda za drugie miejsce (tutaj przykład golda i blue) myślę, że zawsze mogę dogadać się z osobą, która organizowała zabawę i poprosić o wymianę. To samo tyczy się przypadków, kiedy ktoś już daną nagrodę w swoim profilu posiada.

Opublikowano

Tak się dzieje ponieważ Blue Member jest bardziej jakby to powiedzieć ,,Unikatowy".

Znacznie mniej osób ją posiada ponieważ kiedyś pan szanowny administrator za dostanie życzeń dawał te oto rangi co doprowadziło do znacznego jego wzrostu.

Jestem za tym, aby wprowadzić nową nagrodę ,,VIP Memember", czy coś takiego która ma większe prawa i wtedy dać ją za 1 miejsca w konkursach :)

Nowa ranga znacznie zaciekawiłaby użytkowników co sprowadzałoby do znacznego wzrostu populacji ludzi na mpc ;-)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...