Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Medy

GhostPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jakie drzewko z medami polecacie ? Zastanawiałem się nad niemieckim lub amerykańskim, lecz już sam nie wiem . Proszę opiszcie mi ich wady i zalety i w który lepiej iść . Interesują mnie oczywiście X tiery bo i tak kiedyś do nich dojdę ;)

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Jak chcesz żeby medy przypominały heavy to idź w niemieckie mają duży pancerz i dużo HP zwrotność nie jest ich atutem ale za to działa są jak najbardziej super

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jak już chcesz te czołgi średnie to polecam tobie iść w Amerykańskie.

- Łatwiejsza droga, od razu zaczynasz pracę z medami

- Są szybsze, niższe i mobilniejsze

- Są fajniejsze i lepsze :)

sygnatura111.jpg
Opublikowano

mi sie francuzy podobają :)

działo 10penetracji mniej w stosunku do niemców, dmg te same ale 6strzałów w magazynku robi swoje, jest zwrotny i fajny a tiery niższe niż X są przyjemne i zarabiają na siebie. magazynek to naprawde dobra sprawa :)

Napisz jaki styl gry preferujesz to łatwiej będzie dopasowac nacje

Opublikowano

Mam francuzów 7tier amx 13 75, przed aktualizacją grało mi się dobrze, a teraz tragicznie, wwala mnie do X, XI tierów, nie potrafię już tym czołgiem grać, jak kiedyś kosiłem . Nie chcę już grać francuzami bo jedyne co mogę robić to scoutować, a tego nie chcę . Zależy mi na tym, żeby czołg był szybki 40-45 +++ km/h, miał niezły pancerz który będzie niezle odbijał, i działo z dużą penetracją .

Opublikowano

medy to raczej malo co odbijaja... fakt amx 13 75 13 90 to raczej spoter niz scout krzaki luneta i kamuflaz prawie cala bitwe i modly zeby nikt nie podjechal blizej jak 60m ale za to od lorka sa juz wdzieczne... ale jak francja cie tak denerwuje to polecam USA ladnie w biegu strzelaja

Opublikowano

No dobra, a więc będę robił medy usa, i + też robię usa heavy więc niektóre części mam już odkryte, dopiero VII tier ale zawsze coś się przełoży . A mam jeszcze jedno pytanie, nie będę już robił nowego tematu, wie ktoś, jak odkrywać t29? Czy żeby założyć 105 trzeba odkryć wieżę i gąski ?

Opublikowano

T29- warto najpierw wymaxowac m6 (glownie chodzi o dzialo 90mm o ile dobrze pamietam) i potem z topowym dzialem (m6) expic na t29 na gaski bo 105 nie zalozysz, wierza next a silniki na koniec. Petski do 105 kosztuja po 1k kredek. Tylko szkoda ze jego nastepca (t32) ma to samo dzialo jako topowe (105)

Edit: \/

Opublikowano

Dziękuję, właśnie chodziło mi o taką odpowiedź . A lepiej może grać takim stockowym z 90mm i wieżą tylko, a resztę expa przeznaczyć na zrobienie t32?

Opublikowano

Nie, odblokuj wszystko bo potem t32 ma te same moduly

Radio, Silniki i 105 te moduly sa z t29 wiec...napewno niech zainwestuje w 105 reszta wedlug widzi mi sie ;)

Choc wiadmomo imo latwiej sie exp zbiera na nizszy tierze (tu t29) bo mniejsze koszty utrzymania sa. Grajac potem t32 mozna dostac nerwicy widzac jak iles kredek spada w dol bo bije expa na silniki a nie dalej.

Opublikowano

Gra T29 z 105 jest bardzo fajna, więc spokojnie można zamontować silnik i radio expiąc już nim. Z tym T32 to faktycznie miałem mordęgę, ale to było moje 1wsze drzewko i nie znałem jeszcze weak spotów. Ok 200 penetracji w 105 powinno wystarczyć, żeby przebić IX i przy dobrych okolicznościach X tiery

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Wystarczy sobie wgrac mody gdzie strzelac, to wystarczy. Teraz juz nie wrzuca tak T29 gdzie byly nawet 3-4 tiery co powoduje mniejsze zarobki itp.

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...