Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Itemy na Start

ChrissPL2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem mam pliki serwerowe by badar.

ścieżkę znam dochodzę ..../germany/quest i nie wiem który plik edytować zedytowałem taki gdzie pisało to pc i wkleiłem kod takiego innego gościa wpisałem reboot ale i tak dostaje na start miecz +0 i 5 małych czerwonych potek :( Który to plik

PLIKI SERWEROWE BY BADAR

Opublikowano

po wpisaniu

/reload q

resetuje questy , jak nie wejdzie Ci potem komenda

/sh make

to nic się nie zmieni

edycja samego give_basic_weapon.quest nie wystarczy , mususz też edytować give_basic_weapon.start , znajduje się on w

/usr/home/game/share/locale/germany/quest/object/notarget/login

a give_basic_weapon.quest jest w

/usr/home/game/share/locale/germany/quest

HB5fLf7.png

Opublikowano

@up

to teraz ale doj***łeś..

/reload q kasuje questy hahahahaha wiadomość dnia...

hahah, jak wgra quest (zwykły do przetworzenia) do pliku give_basic_weapon.start to wgl mu nie będzie działać.

Nie wiem dlaczego ale wszyscy nauczyli się wgrywać przetworzony quest... Ciekawe @up jak dangeona wgrasz tym sposobem..??

będziesz tworzył z 7 timerów (katalogów) aby wkleić tam dwie linijki kody, a nie lepiej wpisać ./qc hahaha.quest i mieć to z głowy.?

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

po wpisaniu

/reload q

czasami kasuje wszystkie questy

edycja samego give_basic_weapon.quest nie wystarczy , mususz też edytować give_basic_weapon.start , znajduje się on w

/usr/home/game/share/locale/germany/quest/object/notarget/login

a give_basic_weapon.quest jest w

/usr/home/game/share/locale/germany/quest

/reload q jak już to resetuje wszystkie questy i tylko po "sh make". A questów się nie edytuję w object...

@up

to teraz ale doj***łeś..

hahah, jak wgra quest (zwykły do przetworzenia) do pliku give_basic_weapon.start to wgl mu nie będzie działać.

Nie wiem dlaczego ale wszyscy nauczyli się wgrywać przetworzony quest... Ciekawe @up jak dangeona wgrasz tym sposobem..??

będziesz tworzył z 7 timerów (katalogów) aby wkleić tam dwie linijki kody, a nie lepiej wpisać ./qc hahaha.quest i mieć to z głowy.?

Najlepiej to wykorzystać funkcje "ls" i "sh make" dodatkowo niż samo "qc".

sygna1gn.png

ParadiseMt2.pl - Team

Opublikowano

W putty, vb, virtual pc wpisujesz cd /twoja ścieżka do questów potem enter. Później ./qc nazwaquesta.quest np. ./qc give_basic_weapon.quest i enter.

Opublikowano

@up

to teraz ale doj***łeś..

on chce dodać itemy na start... wiem , bo sam to robiłem , po wpisaniu /reload q , resetowało mi questy , a po wpisaniu /sh make wyskakiwał błąd... , w pewnym tutku znalazłem , żeby przerobić give_basic_weapon.start , przerobiłem i zadziałało.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Zadziałać zadziała, ale zaś są problemu bo to nie działa tamto nie działa...

Ja tylko piszę jak powinno się wgrywać a że wy wgracie po swojemu i zaś nic z tego nie rozumiecie to wasza sprawa.

Jakiś czas temu uświadomiłem sobie że nie ma po co tutaj pomagać bo i tak na odwrót robicie... Wiec radzcie sobie sami.

Nie wiem jak to naprawić...

Mi jakoś nikt prawie nigdy nie pomagał, szukałem w googlach i znajdywałem a że wam się nie che... W tym dziel to już mój ostatni post na 100%

komenda reload q resetuje questy a nie usuwa...

Wiec jak wgrałes jakiś quest to ta komenda go nie usunie... (tylko że jak wgrałeś przetworzony quest to się nie dziwę...)

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

Zadziałać zadziała, ale zaś są problemu bo to nie działa tamto nie działa...

Ja tylko piszę jak powinno się wgrywać a że wy wgracie po swojemu i zaś nic z tego nie rozumiecie to wasza sprawa.

Jakiś czas temu uświadomiłem sobie że nie ma po co tutaj pomagać bo i tak na odwrót robicie... Wiec radzcie sobie sami.

Nie wiem jak to naprawić...

Mi jakoś nikt prawie nigdy nie pomagał, szukałem w googlach i znajdywałem a że wam się nie che... W tym dziel to już mój ostatni post na 100%

komenda reload q resetuje questy a nie usuwa...

Wiec jak wgrałes jakiś quest to ta komenda go nie usunie... (tylko że jak wgrałeś przetworzony quest to się nie dziwę...)

napisałem , że resetuje... a nie kasuje (w pierwszym poście poprawiłem błąd, w drugim napisałem poprawnie ;d) , a potem trzeba wpisać /sh make , żeby poprawnie załadowało , a np. na plikach taki_niesmialy ta komenda nie działa , nie wiem jak na innych plikach (ja nie wgrywałem przetworzonego , sam pisałem) , a bez /sh make , po normalnym reboocie nic się nie zmieniało , a po edycji give_basic_weapon.start zmieniło ;)

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...