Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[CHAMP]Darius vs. Irelia

wowel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Irelia.. Dariusa rozwalisz jezeli tylko ogarniesz :) Ogólnie nawet jakbyś miał np. 0/3 na topie, to możesz wycarrować teamowi gre :D Po prostu ona miażdzy ;)

W early strasznie manozerna, takze dobrze kupic philosophera

.

Opublikowano

darius jest mocny ale jak grasz rankedy zazwyczaj ma bana. Irelke musisz ogarnąć, podstawa u niej to farma,farma i jeszcze raz farma w early. Darius w early niszczy irelie, ale irelia ładnie farmi przy turrecie nie wychylasz się farmisz a w mid go rozwalisz ;] Moim zdaniem irelia jest jednym z lepszych solo toperow.

Opublikowano

Irelia ma to do siebie, że mimo słabego early jest wstanie lasthitować dzięki "q", więc ciężko ją z outfarmić.

Jeżeli zależy ci głównie na late to irelia.

A co do mid game, ogarnięta irelia ma szanse po 9lvl z dariusem.

e>w>kilka aa>kiedy widzisz, że naładował 5 stacków na tobie dajesz znowu "e" i uciekasz.

Kolejna wymiana e>w>aa ile w lezie>r>q jeżeli ucieka

@edit

I pamiętaj nigdy nie zaczynaj ataku z "q"

To jest najczęstszy błąd niedoświadczonych irelii.

"q" to jest ostateczność gdy ktoś ucieka lub twój jungler gankuje.

Opublikowano

Jeśli zależy Ci na late gamingu, to Irelia. Posiadam Dariusa, grywam nim często i wiem jak z nim to potem jest. W early kosi, w mid gam. też ładnie, ale w late praktycznie go "nie ma".

91.jpg

Opublikowano

Ogarnietej Irelii nie powstrzymasz :) Moja pierwsza gra tą postacią full pod tanka zakończyła się statmi 15:2 :D Ma ładne 2 doskoki, stun, leczenie z Auto Ataków i super Ulti do dobijania przeciwników z Low Hp :)

Opublikowano

Haha ostatnio grałem z nieogarniętym teamem przeciwko całkiem niezłemu teamowi. Każdy nawet ja wychodziłem na - więcej padłem niż zabiłem. Jednak razem z teemo chodziliśmy i po killu po killu się troche feedneliśmy miałem już 3force, GA i już zacząłem carrować gre :D. W 20 minucie już dawaliśmy surrender, jednak ja z teemo zawsze na nie. Graliśmy około 55 minut ale wygraliśmy :D. Dzięki mnie muszę przyznać oraz teemo. Ogarnięta Irelia naprawdę może zminić losy walki :). Polecam Ci ją. Sprzeczałbym się, że Irelia nie pokona Dariua w early. Irelia ma stun, life steal, a darius nie ma ulti, bo tylko to czyni go OP. Raczej to w mid i late ma większe problemy z Dariusem, ale to tylko doświadczenie i Dariuś gryzie trawe :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...