Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer wybrać?

zitox

Jaki serwer wybrać?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki serwer wybra? i który b?dzie bardziej wci?ga? graczy?

• Minecraft w stylu Western
    • Minecraft w stylu II Wojna ?wiatowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do was pytanie.Mam zamiar z kolegami postawić serwer tylko nie możemy się zdecydować. Wiec proszę was o pomoc i o wasze opinie.

Pierwszy serwer.

Serwer będzie osadzony w stylu Western gdzie możemy wędrować po wielkim świecie i wcielić się w role zwykłego Mieszczanina lub wybrać drogę bezprawia i stanąć po stronie bandytów albo można wcielić się w role szeryfa który by dopaść bandytów będzie wstanie ich gonić dzień i noc. Na serwie będzie wgrany modna bronie oraz na zwierzęta takie jak:

-wilki

-niedźwiedzie

-jelenie

Na swojej drodze będziesz mógł spotkać wędrowne sklepy w których zaopatrzysz się w nowa bron amunicje czy też zbroje.

mapa serwera będzie miała wymiary 1000x1000 (narazie)

serwer będzie posiadał 32 sloty (narazie)

na serwerze będzie można nosić tylko skórzane zbroje

na serwerze nie będzie można nic niszczyć tylko kupować w sklepach a pieniądze będzie się zarabiało po przez sprzedawanie surowców z zabitych mobów lub graczy oraz za zabijanie mobów dzięki plugin'owi "CookiMonster"

serwer będzie posiadał albo swój własny Luncher albo udostępnimy link do pobrania minecraft.jar z modami. ;]

Drogi serwer

Drogi serwer będzie osadzony w czasie II wojny światowej gdzie będziemy mieli do dyspozycji mapę 2000x2000 lub 3000x3000 na serwerze znajdowały by sie 2 frakcje "Oś" i "Alianci" po dołączeniu do frakcji dostawał byś amunicje oraz bron i ruszał byś na front.

Na serwerze było by kilka ciekawych modów oraz plugin'ów miedzy innymi na bronie i czołgi.

Na serwerze również można by było kupować bronie w głównych bazach za pieniądze które zarobimy dzięki zabijaniu graczy przeciwnej frakcji.

serwer będzie posiadał 32 sloty (narazie)

na serwerze również nie można było by nic niszczyć ani stawiać.

Również jak wcześniej pisałem ten serwer będzie miał albo własny Luncher albo udostępnimy link do minecraft.jar

Proszę o wasze opinie i z góry dziękuje zitoxs.

Opublikowano

To jest 1 mod i kilka plugin'ów do Western (on jest prawie gotowy)

A do II wojny to może 3 mody i tez kilka plugin'ów

-.-"

Opublikowano

Takie pytanko, zajmowałeś się kiedyś serwerem ? Typu wgrywanie pluginow, MODOW na serwer(bukkit). Będzie to dedyk czy domowy serwer ? Jaki hosting ? Masz już jakieś doświadczenie ?

Jeżeli do dedyk znasz się na FTP (np. FileZilla) ?

Osobiście wolę "Minecraft w stylu Western" Bo serwer wojenny jest ok, ale po jakimś czasie staje się nudny. (Ktoś cie może zabić i stracisz wszystko...)

możemy wędrować po wielkim świecie i wcielić się w role zwykłego Mieszczanina lub wybrać drogę bezprawia i stanąć po stronie bandytów albo można wcielić się w role szeryfa który by dopaść bandytów będzie wstanie ich gonić dzień i noc.

Taka myśl bardzo mi się podoba.

Opublikowano

Dodaj w stylu Western

sygnamz.png

Start serwera 24.08.2012r.

Dołącz do naszej społeczności już dzisiaj i twórz świat razem z nami - Reinor.pl

Opublikowano

Tak miałem kiedyś 2 serwery na których zajmowałem się plugin'ami. Modami nigdy się nie zajmowałem ale kolega to dobrze ogarnia. Serwer będzie dedykowany z hostingu Ycrafy.pl ale później jak będę zwiększał sloty to sie przeżucę się na Sored'a. Jak już wcześniej pisałem zajmowałem się 2 moimi serwerami jeden (pierwszy) stal 2 miesiące a drugi stal jakoś 4 czy 5 miesięcy. Na FTP znam się w miarę ale kolega który pomaga z modami (drogi właściciel) ogarnia FTP.

Opublikowano

Serwer będzie dedykowany z hostingu Ycrafy.pl ale później jak będę zwiększał sloty to sie przeżucę się na Sored'a.

To nie jest serwer dedykowany, a hosting slotów... s.dedykowany to ejst np. w kimsufi.pl

--

Jestem za serwerem #2.

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Ja zagrał bym na serwerze w stylu II wojny światowej.

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...