Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dietka

mati18137

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam 15 lat , 181cm wzrostu, 86.5kg wagi. Jestem dość "nabity",Mam jakieś tam sadełko ale tak po mnie nie widać.

Ok, teraz do rzeczy. Posiadam Worek bokserski, 15kg waży, mogę go sobie przywiesić i boksować, robię pompki "www.100pompek.pl" aktualnie zrobiłem 21 max, dzisiaj zaczne brzuszki i trzeba diete. Dysponuje 1 hantlą 5kg...

Znacie jakieś dobre strony dietetyczne?

Opublikowano

sfd.pl

kfd.pl

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

100pompek.pl to jakaś gra, w której zrobiłeś 21 pompek, tak? Czy źle zrozumiałem. Trzeba się ruszać... biegać, jogging, brzuszki (jeśli dasz radę to na kołdrze z 400 dziennie), pompki.

A no tak, brzuszki nie, bo się znajdą hejterzy, którzy zaczną mówić, że zniszczysz kręgosłup. To dziwne, bo ja miałem skoliozę i po pół roku brzuszków jakimś cudem się jej pozbyłem, robiąc ich po 400-500 dziennie w 3 seriach.

Opublikowano

Rower , bieganie , skakanka , dokup obciążenia i zacznij trenować planem FBW . Jeśli nie masz problemów z wydolnością polecam interwały .A co do diety jedz normalnie ale bez słodyczy , chipsy

Pomogłem daj Like

Opublikowano

Rower , bieganie , skakanka , dokup obciążenia i zacznij trenować planem FBW . Jeśli nie masz problemów z wydolnością polecam interwały .A co do diety jedz normalnie ale bez słodyczy , chipsy

Co do diety to kolega mi podsunął myśl,żeby na obiad nie jeść smażonego mięsa tylko ryż+gotowane mięso.. Bardzo dużo daje

Opublikowano

Bo od ryżu nie przytyjesz, a gotowane mięso nie ma w sobie nic prócz protein i biała co jest najlepszym posiłkiem na dietę. Ryż w sumie też ma dużo białka, ale ono nie jest powiedzmy... przerabiane na mięśnie. ;)

Do tego jedź 5 małych posiłków co 2.5 godziny, a nie np. 3 ogromne. ;)

Opublikowano

Bo od ryżu nie przytyjesz, a gotowane mięso nie ma w sobie nic prócz protein i biała co jest najlepszym posiłkiem na dietę. Ryż w sumie też ma dużo białka, ale ono nie jest powiedzmy... przerabiane na mięśnie. ;)

Do tego jedź 5 małych posiłków co 2.5 godziny, a nie np. 3 ogromne. ;)

Nie udzielaj się w żadnych tematach dot. sportu czy diety, bo rozpowszechniasz tylko mity, które nijak się mają do rzeczywistości. Sam pewnie jesteś szczypiorem z 25 w bicu i gówno wiesz o szeroko pojętym sporcie.

stara gwardia | aktywny od 2007 | 4 user na forum | król forumka, hejterów i trolli | ex mod csa | ex gold member

lastfm_red_small.gif

Specjalista
Opublikowano

A co dobica mam jakieś 35cm, jak coś ^^.. I jak zacząłem robić pompki to czuję się na siłach teraz jakoś :)

Bica przy wadze 86.5kg i 15latach to wątpie żeby go było widać.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

A co dobica mam jakieś 35cm, jak coś ^^.. I jak zacząłem robić pompki to czuję się na siłach teraz jakoś :)

To nie jest bic xD

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Bica przy wadze 86.5kg i 15latach to wątpie żeby go było widać.

Heelloooł, ale jest dużo,dużo większy niż u rówieśników :-)

Debilu, jak nie biceps? Biceps to jest mięsien, a mięsien mam...

Opublikowano

Do zamknięcia, nie będę wysłuchiwał mongolskich teorii. Zresztą to forum schodzi na psy, byłem w 70% pewien,że będą "specjaliści" tak samo jak od komputerów, tak samo od diet :)

Opublikowano

Heelloooł, ale jest dużo,dużo większy niż u rówieśników :-)

Debilu, jak nie biceps? Biceps to jest mięsien, a mięsien mam...

Yeeey, tłuszcz Ci spływa na trajcepsa dlatego widać bajca. :D :D :D

A tak na serio, i tak pewnie jesteś sezonowcem. Kaloryfera nie zrobisz już w te wakacje. ;>

Opublikowano

Dobra, można Ci pomóc, ale powiedz czego dokładnie oczekujesz. Chcesz zrzucić wagę czy przerobić to na mięśnie ? 1 opcja będzie łatwiejsza :P

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Ja samo dosyć szybko zrzuciłem wagę po pół roku. Robiłem tym własnie planem z tej strony 100pompek oraz jej podobne strony:

* brzuszki

*podciąganie się

Polecam Ci jeżeli masz telefon z Android - fajna aplikacja jest Workout Trainer. Są tam darmowe treningi oraz płatne. Z tych darmowych wystarczy że zrobisz 5 dziennie i będziesz zjechany, sam wiem bo robię. Oczywiście rób te HARD o ile masz siłę, jeżeli nie to zaczynaj od tych low. Pzdr.

Opublikowano

dieta Low Carb. Poczytaj o niej będziesz wiedział. Druga sprawa odnośnie obiadu Ryz + Mieso skurczaka podstawa przedewszystkim przed treningiem dalczego iż kurczak ma białko szybko wchłanialne al ryż ma WW złożone które jest ci potrzebne do ciagłego dostarczania WW podczas trenigu. Ale ty zapotrzebowanie na wegle musisz ograniczyć. poczytaj odiecie Low Carb i będziesz wszystko wiedział. Wiecej ci moge pomóc na pw.

Opublikowano

Proponuje tak :

Jak się budzisz zrób z 50 brzuszków

Po Śniadaniu z 15 i tak po każdym posiłku

i przed pójściem spać z 50.

Staraj się systematycznie ćwiczyć a brzuszek se pójdzie xD

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

mati18137

ale Ty tez nie umiesz czytac ze zrozumieniem pytales sie o profesjonalne strony z poradami dot. diety,treningu

podalem Ci jako 1 odpowiedz a Ty i tak tu siedzisz i sie z innymi klucisz tutaj w 95% nikt Ci nie pomoze bo

wszyscy znaja teorie a praktyki nie maja

chcesz profesjonalnej pomocy pisz na tamtych forach lub idz do dietetyka i Ci powie co i jak

P.S

Silver™

kozak sygna

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...