Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jax-Facet z... lampą?(Jungle)

bartexm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jax.jpg

Witam was!

Tak więc bez przęciągania zaczynamy!

historia:

Rzadko kiedy bohater jest oceniany na podstawie swoich działań po przystąpieniu do League of Legends, a nie przed. Do nielicznych takich przypadków należy Jax. Można o nim śmiało powiedzieć, że jest najskuteczniejszym wojownikiem turniejowym w Institute of War. Przed przystąpieniem do League, Jax był przeciętnym najemnikiem. Z powodów znanych tylko poprzedniemu dowódcy League, Członkowi Wysokiej Rady Reginaldowi Ashramowi, Jax znalazł się na czele listy kandydatów na osąd League Judgment - jest to decydujące przesłuchanie aspirujących bohaterów. W przypadku Jaxa było to najkrótsze przesłuchanie w całej historii League, a Drzwi Przyzwolenia stały dla niego otworem od samego początku. Podczas swojego osądu Jax nie został poddany Obserwacji ani Refleksji.

Jax szybko zyskał sobie tytuł postrachu Fields of Justice. Samozwańczy 'Mistrz broni' z łatwością wygrał serię walk, czego po dziś dzień nie udało się nikomu dokonać. Wiele przywoływaczy martwiło się o to, że rzekoma obiektywność League of Legends zostanie podważona przez obecność nieznanego, a zarazem niepokonanego wojownika. Z tego właśnie powodu, nowy przywódca League (następca po zaginionym Reginaldzie Ashramie), Członek Wysokiej Rady Heyward Relivash, narzucił na Jaxa restrykcje bitewne. Było to bezprecedensowe wydarzenie w League, które już nigdy więcej się nie powtórzyło. Krzepki wojownik nie pozostał bierny i narzucił swoje warunku; w ramach protestu postanowił walczyć, używając jedynie mosiężnej latarni. Ani ograniczenia League, ani Jaxa nie wpłynęły na jego osiągi bitewne. League wkrótce odstąpiła od swoich warunków, jednak Jax pozostał przy swoim postanowieniu. Walczy mosiężną latarnią i wychodzi mu to bardzo dobrze.

'Uważaj - w League of Legends rozprzestrzeniają się siniaki kształtem przypominające latarnię.' - Gragas

Rekomedowane runy:

greater-mark-of-desolation.pnggreater-quintessence-of-strength.pnggreater-seal-of-resilience.pnggreater-glyph-of-shielding.png

Greater Greater Greater Greater

Mark Of Quint Of Seal Of Glyph Of

Strenght Strengh Resilience Shielding

9 3 9 9

Masterki:

28lgu3m.png

Itemy:

boots-of-speed.gif>>>health-potion.gifx3>>>wriggles-lantern.gif>>>mercurys-treads.gif>>>trinity-force.gif>>>warmogs-armor.gif>>>hextech-gunblade.gif>>>guardian-angel.gif

Skille:

jaxong.png

+i-:

+:

-małe cooldowny w late

-silny przeciwko Carry

-Doskok z Q

-Dobry dżungler

-:

-tylko jedno CC (E)

-duże cooldowny w early

-Focusowany w TFach

Summoner Spelle:

Najważniejsze:

smite.png-Smite Bez tego nie przetrawsz w dżungli.Zadaje duże obrażenia mobowi,i pomaga go zabić.

Dodatkowe:

flash.png-Flesh Bardzo przydaję się przy nieudanych gankach lub przy małej ilości życia.

heal.png-Heal Przydatny w Team Fightach,sczerze polecam :)

ghost.png-Ghost bierzemy go gdy nie mamy flesha.

Myśle, że to już wszystko i życze powodzenia w grze!

f8U07UQ.png

Opublikowano

PRZECIEŻ TO JEST GÓWNO NIE PORADNIK

historia skopiowana, build mi się nie podoba, do tego masterki i runy czyli jedno wielkie gówno. samemu można do tego dojść. z poradnika nie wiedziałem sie jak nim grać. nic się nie dowiedziałem pozdro

PISANIE WYŁĄCZONE

Opublikowano

PRZECIEŻ TO JEST GÓWNO NIE PORADNIK

historia skopiowana, build mi się nie podoba, do tego masterki i runy czyli jedno wielkie gówno. samemu można do tego dojść. z poradnika nie wiedziałem sie jak nim grać. nic się nie dowiedziałem pozdro

Historia jest taka sama ułomie...

Opublikowano

opisz early, mid, late

daj to co go bardzo kontruje i kogo łatwo zjadamy (niby napisałeś, że carrich, ale np. takiego mastera też)

P.S. Ujowe itemki , podałeś tylko 1 zestawienie. Gdy masz 5 ad w przeciwnym też składasz merki + ten mieczyk ;d ?

Jungle na jaxie ZAWSZE zaczyna się z e - uniki + stun = mniej hp schodzi na blue i później red.

Wrigla w late zamienia się na krwiopijce lub miecz-pistolet.

Kocham frydgi

18706.png

Opublikowano

Zaczynasz jungle z Q? Gdzie tu sens, gdzie logika. W jest jedynym słusznym skillem do maxowania jako że ma najniższy cooldown i resetuje czas do kolejnego AA.

Opublikowano

Gdzie jest hextech?

Jungle zaczyna się z W lub E x_x

Nie ma, bo jak się składa latarnię to już się gunblade'a nie składa, dopiero jak masz full build to zamiast latarni kupujesz.

Build w zasadzie na jedną okazję, dodaj itemy sytuacyjne, nie wiem czemu z Q zaczynasz jungle, marki raczej as / ad, masterki też coś dziwne.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/jax-the-man-with-a-lamp-post-224862

Jak już kopiujesz buildy to proszę cię, nie z mobafire. Są lepsze strony do tego.

Opublikowano

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/jax-the-man-with-a-lamp-post-224862

Jak już kopiujesz buildy to proszę cię, nie z mobafire. Są lepsze strony do tego.

Dobrze to jest nazwa tylko ściągnięta i pomagałem sobie tym.

gowno nie poradnik btw jeb sie buraku

Nie tak ostro mój pierwszy tut...

f8U07UQ.png

Opublikowano

Ja bym pod koniec gry Latarnie zamienił jeszcze na Atme lub inny przedmiot sytuacyjny.Lub nawet tej latarni wcale nie kupywał.

1324905338-U324332.png

Sygnatura by Eucalyptus

Opublikowano

Padłem jak zobaczyłem maxowanie Q, naprawdę, czy myślisz jak człowiek który mi mówił że Q "jest lepsze bo zadaje wiecej dmg"

am%C3%A1simar_eune_103_0_nozg.png

Opublikowano

Haters gonna hate ?

Kazdemu gra sie inaczej, każdy ma inny sposób gry, jeden maxuje Q drugi E a jeszcze inny W

IMO >.< jebłem jak zobaczyłem ten build, weź to popraw albo usuń bo szkoda mi...

OndteAw.png
Opublikowano

1.Wringel's to shit

2.Only E first na jungle,jak ktoś tam z mózgiem napisał "daje nam stuna + uniki,mniej hp idzie na blue i red"

3.Runy które podał są uniwersalne do jungle więc o co się kurwa spinacie?

4.Dodaj countery i będzie git

Da plays :> zqrkgj10

Opublikowano

Nie opisałeś jak grać , to po prostu build , chociaż dobry , to tytuł tematu strasznie myli . Wklej screeny ze statystyk twoich gier , bo po poradniku , nie widzę , byś był jakimś zaawansowanym graczem .

PS. Ja Jaxem dużo gram i nigdy nie widzę w nim miejsca na latarnię .

Opublikowano

Do buildu można dołożyć jeszcze hextecha i maxować Q, a nie W.

Maksuj Q, jestem modem, wiem lepiej!

Maksuje się W - dlaczego? Krótszy cd, mniejszy koszt many (w early są z tym problemy), po za tym może działać zarówno z Q jak i z aa.

Z Hextechem się zgadzam.

Zaczynasz jungle z Q? Gdzie tu sens, gdzie logika. W jest jedynym słusznym skillem do maxowania jako że ma najniższy cooldown i resetuje czas do kolejnego AA.

Jedynym słusznym? Zaczyna się z E, jeżeli ktoś Ci mocniej pullnie to kiedy tylko golem zacznie Cię bić, włączasz E, a po zestunowaniu już można użyć smite'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...