Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] [Prototype] FPS'y spadają do 1-10 na 2-3 minuty.

FailStunt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z grą Prototype ^^ Otóż kiedy włączam gre, gram jakieś 3 minuty jest wszystko ok, potem następuje kilkuminutowy spadek FPS'ów do 1-10. Po kilku minutach znowu wracają do 30-50. Potem po jakichś 5 minutach znowu spadają. W tle żaden inny program nie pracuje, parametry pasują bo gra przez te kilka minut chodzi płynnie. Oryginał. Co może być przyczyną mojego problemu?

Opublikowano

Gra pirat czy oryginał? Przeczyść kompa Ccleanerem, ew. zainstaluj jakiś patch optymalizujący.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej oraz podaj parametry kompa

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zainstalowałem. To samo, tyle że polepszyła sie wydajność ale FPS'y wciąż spadają.

Parametry :

procek - AMD Turion II P520 Dual Core Processor

ram - 2GB

karta graficzna - AMD Radeon HD 6570M / 5700 Series.

Opublikowano

@up

Rozwiązałeś problem ? Bo ja mam podobnie, lecz u mnie jest tak po przegraniu 15-30min. O dziwo, gra się tnie podczas grania, ale gdy włączają się mi intra etc, to ustaje to. Więc nie wiem w czym problem ;x . Podobnie miałem z fifą, lecz to nie zależy od kompa, gdyż mój komp potrafi udźwignąć Prot'a na Ultra, a fps - tak są tragicznie że maskara. Myślałem że ja tylko taki mam błąd więc nie chciałem rozpoczynać, ale widzę ze nie jestem sam ;x.

//spam

Opublikowano

Niestety nie, po radach @TheJeron78 spadek FPS następuje w dłuższych odstępach czasowych ale wciąż bardzo utrudnia to grę.

Opublikowano

Po wyłączaj zbędne programy w tle. Zrób jeszcze to

1.Wchodzimy w Start>Panel Sterowania>System>Zaawansowane>Wydajność>Niestandardowe i odznaczamy wszystko naciskamy OK

8can.png

Opublikowano

Wciąż to samo :C Dodam że po tych wszystkich radach Prototype 2 nawet chodzi i jest podobny problem, ale FPS'y tam spadają do 10-20, tak że sie zacina i da sie grać. Spadki występują w podobnych odstępach czasowych jak w pierwszej części. Inne gry w sumie działają prawidłowo (Crysis 2, CoD MW3 itp)

Opublikowano

Sprzęt sprawny, przede wszystkim myszka?Możesz jeszcze zainstalować Game Booster.

8can.png

Opublikowano

Powyłaczaj programy nie potrzebne

sygnamz.png

Start serwera 24.08.2012r.

Dołącz do naszej społeczności już dzisiaj i twórz świat razem z nami - Reinor.pl

Opublikowano

Tak się złożyło że musiałem przeinstalowywać system. Teraz gra śmiga aż miło ;) @TheJeron78 dam Ci kilka plusów za starania. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...