Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ocena] Komputer stacjonarny, ile mi posłuży?

Gość LastPhoenix450

Rekomendowane odpowiedzi

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Witajcie.

Zwracam się do was z prośbą o ocenę komputera stacjonarnego - ile mi posłuży. Czy ciągnie najnowsze gry typu Skyrim, prototype , crysis, BF3 etc. Jeśli tak to na jakich detalach etc. Jakieś ciekawostki itd. Dodam jeszcze ,że grafe kupiłem ze względu na CUDA ale słyszałem ,że nie jest najgorsza.

Procesor: INTEL CORE i3 540 2x3.06 GHz LGA1156 @ 4.7GHz.

Pamięci: Kingston HypeX GENESIS DDR3 2x4GB 8GB 1600MHz.

Karta graficzna: PCI-Express GeForce with CUDA GTX 560 POV/TGT 2GB

Płyta główna: Asrock H55-LE

Dysk twardy: WD SATA / 64Mb cache WD1002FAEX 1TB

Chłodzenie: Takie jak trzeba, nie pamiętam.

Zasilacz: Taki jak trzeba, nie pamiętam.

@Down

Pisz tak jakoś dla newbie bo ja na hardware się nie znam, ale mi na CUDA bardzo zależy.

Opublikowano

560 teraz jest ograniczana przez i3 Nahalem. Wykręć go na 4.0 i masz wydajność SB 2120. 560 mogłeś brać Asusa/Gigabyte, bo referent to ciepła bułka.

Opublikowano

gry pójdą, ale nie wszystkie na maksymalnych, bf3 high, a skyrim maksymalne, jeśli satysfakcjonuje cie 30kl/s

adblockb.png
Opublikowano

Na temat takiego durnego pytania jak zadałeś w pierwszym poście powiem jedno. Społeczeństwo się stacza, zamiast popatrzeć testy, zobaczyć co i jak wychodzi to podałeś sobie sprzęt nawet nie podając rozdzielczości w jakiej zamierzasz grać. W czasie, którym czekasz na odpowiedzi to byś już testy obejrzał ale po co, co nie? Lepiej truć dupe pierdołami zamiast wysilić się i pomyśleć choć chwilkę.

Opublikowano

gry pójdą, ale nie wszystkie na maksymalnych, bf3 high, a skyrim maksymalne, jeśli satysfakcjonuje cie 30kl/s

Haha. Śnisz.

Ultra w bfie spokojnie, w skyrimie na fhd na maxa okolo 50 fpsów ;)

Kolega na dual core 3,3 ghz + 250gts w skyrimie ma WSZYSTKO na najwyższych, aa itp + FHD na monitorze 27' i ma 40 fpsów ;)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...