Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Potrzebuję pomocy w założeniu gry]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam 15 lat i chciałbym założyć swoją 1 grę internetową i tak :

Mam hosting na cba.pl , mam silnik gry - Unlimited (pobrany z http://gryviawww.pl/download.php)

I tak .. wgrałem wszystkie pliki z silnika na ftp i ustawilem confing i nie wiem czy coś jeszcze muszę zrobić ??? bo wchodząc na stronę gry pisze mi takie coś :

bĹÄd poĹaczenia z hostem

Mógłby mi ktoś pomoc ? Z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Musisz wpisać dane do bazy danych -.-

Jeśli nie znasz się na takich prostych rzeczach - to proszę cię - daruj sobie stawianie gry, jestem od ciebie młodszy i potrafię napisać własną grę... Naucz się PHP, MySQL, CSS i JS i napisz własną grę.

Opublikowano

Tolvat on się uczy więc może przyhamuj. Ale tak jak jak kolega mówi - źle skonfigurowałeś połączenie z bazą danych (mysql) :).

Po zalogowaniu w panelu tam masz możliwość dodania tego :)

PS: cba nie jest najlepszym hostingiem. Lepszym może być chociaż 000webhost.com

Opublikowano

Dzięki pomocy: bnmbb już działa ładnie połączenie ;)

Tylko, że mam problem próbuję się zarejestrować w grze i wyskakuje mi takie coś : Musisz podać powtórne hasło

Plik rejestracji wygląda tak :

<?php

require_once('inc/system.php');

$h1 = "Rejestracja";

if(!empty($_POST)){

if(!isset($_POST['accept'])) $msg = "<p class='error'>Musisz zaakceptować regulamin</p>";

elseif(empty($_POST['login'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać login</p>";

elseif(empty($_POST['email'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać email</p>";

elseif(empty($_POST['password'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać hasło</p>";

elseif(empty($_POST['passwordr'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać powtórne hasło</p>";

elseif($_POST['passwordr'] != $_POST['password']) $msg = "<p class='error'>Podane hasła różnią się</p>";

else {

$login = tekst(strtolower($_POST['login']));

$loginMD5 = md5($login);

$pass = md5($_POST['password']);

$email = tekst($_POST['email']);

$pos = strpos($login,"admin");

if((strlen($login) < 5) || (strlen($login) > 20)) $msg = "<p class='error'>Podałeś login o nieprawidłowej długości, wpisz od 5 do 20 znaków</p>";

elseif(strlen($_POST['password']) < 5) $msg = "<p class='error'>Hasło musi zawierać minimum 5 znaków</p>";

//elseif($pos !== false) $msg = "<p class='error'>Nie podszywaj się pod administrację :)</p>";

else {

$test = mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where loginMD5 ='".$loginMD5."' limit 1"));

if($test != 0) $msg = "<p class='error'>Podany login jest zajęty</p>";

else {

$kasa = 1000; //ile dawać kasy a starcie

mysql_query("insert into users(login, loginMD5, haslo, email,online,kasa) value ('".$login."','".$loginMD5."','".$pass."','".$email."',".time().",".$kasa.")");

$ids = mysql_insert_id();

if(empty($ids)) $msg = "<p class='error'>Wystąpił nieoczekiwany błąd skryptu, spróbuj ponownie za chwilę</p>";

else $msg = "<p class='info'>Założono nowe konto</p>";

}

}

}

}

$gra ="

<form action='#' method='post'>

<table style='margin:0 auto' >

<tr>

<td>login</td>

<td><input type='text' name='login'/></td>

</tr>

<tr>

<td>email</td>

<td><input type='text' name='email'/></td>

</tr>

<tr>

<td>hasło</td>

<td><input type='password' name='password'/></td>

</tr>

<tr>

<td>powtórz hasło</td>

</tr>

<tr>

<td><input type='checkbox' name='accept'/> akceptuję <a href='regulamin.php'>Regulamin</a></td>

<td align='center'><input type='submit' value='załóż konto'/></td>

</tr>

</table>

</form>

";

require_once('inc/szablon.php');

?>

Opublikowano

Coś takiego chyba:

<?php
$h1 = "Rejestracja";
if(!empty($_POST)){
if(!isset($_POST['accept'])) $msg = "<p class='error'>Musisz zaakceptować regulamin</p>";
elseif(empty($_POST['login'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać login</p>";
elseif(empty($_POST['email'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać email</p>";
elseif(empty($_POST['password'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać hasło</p>";
elseif(empty($_POST['passwordr'])) $msg = "<p class='error'>Musisz podać powtórne hasło</p>";
elseif($_POST['passwordr'] != $_POST['password']) $msg = "<p class='error'>Podane hasła różnią się</p>";
else {
$loginMD5 = md5($login);
if((strlen($login) < 5) || (strlen($login) > 20))   $msg = "<p class='error'>Podałeś login o nieprawidłowej długości, wpisz od 5 do 20 znaków</p>";
elseif(strlen($_POST['password']) < 5)   $msg = "<p class='error'>Hasło musi zawierać minimum 5 znaków</p>";
//elseif($pos !== false)   $msg = "<p class='error'>Nie podszywaj się pod administrację </p>";
else {
$test = mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where loginMD5 ='".$loginMD5."' limit 1"));
else {
mysql_query("insert into users(login, loginMD5, haslo, email,online,kasa) value ('".$login."','".$loginMD5."','".$pass."','".$email."',".time().",".$kasa.")");
if(empty($ids))  $msg = "<p class='error'>Wystąpił nieoczekiwany błąd skryptu, spróbuj ponownie za chwilę</p>";
}
}
}
}
$gra ="
<tr>
<td>login</td>
</tr>
<tr>
<td>email</td>
</tr>
<tr>
<td>hasło</td>
</tr>
<tr>
<td>powtórz hasło</td>
<td><input type='password' name='passwordr'/></td>
</tr>
<tr>
<td><input type='checkbox' name='accept'/> akceptuję <a href='regulamin.php'>Regulamin</a></td>
</tr>
</table>
</form>
";
?>

logo.png

Opublikowano

Coś takiego chyba:

<?php
$h1 = "Rejestracja";
if(!empty($_POST)){
else {
$loginMD5 = md5($login);
if((strlen($login) < 5) || (strlen($login) > 20))   $msg = "<p class='error'>Podałeś login o nieprawidłowej długości, wpisz od 5 do 20 znaków</p>";
elseif(strlen($_POST['password']) < 5)   $msg = "<p class='error'>Hasło musi zawierać minimum 5 znaków</p>";
//elseif($pos !== false)   $msg = "<p class='error'>Nie podszywaj się pod administrację </p>";
else {
else {
if(empty($ids))  $msg = "<p class='error'>Wystąpił nieoczekiwany błąd skryptu, spróbuj ponownie za chwilę</p>";
}
}
}
}
$gra ="
<tr>
<td>login</td>
</tr>
<tr>
<td>email</td>
</tr>
<tr>
<td>hasło</td>
</tr>
<tr>
<td>powtórz hasło</td>
<td><input type='password' name='passwordr'/></td>
</tr>
<tr>
</tr>
</table>
</form>
";
?>

DZIĘKI - DZIAŁA :)

teraz pytanie : czytałem gdzieś, że na tym silniku nie ma funkcji dodawania administratora .. ? To prawda ?

A jeśli nie ma takiej funkcji to idzie to "dorobić" ? Lub ma ktoś gotowy plik z taką funkcją :)

Opublikowano

Nie wiem czy cie zrozumialem ale ty chcesz zeby twoje konto bylo administratorem... po co ci to jak nie ma panelu administratora.

Chyba ze chodzi ci panel administratora, wtedy musisz sam sobie dorobic to jest dosyc proste na nauke w sam raz.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/649210-tut-panel-administratora/

Trzeba go lekko przerobić na własne potrzeby.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Jeśli jest ktoś kto zna się na silniku Unlimited (jest to darmowy silnik pobrany z gryviawww.pl) To proszę o kontakt na pw. ponieważ mam 1 problem... ;(

Opublikowano

@up to pisz tutaj ten problem -.- nikt ci na pw nie pomoże.

A jeżeli chodzi ci o panel to sam się naucz php i go napisz , nikt nie zrobi to za ciebie.. bo potem co będziesz potrafił ?

Opublikowano

Jednak gry nie będę robił na tym silniku ... Grę zrobię na silniku BestDriver.

Dziękuję za dotychczasową pomoc przy tej grze,ale myślę, że ta gra z tym silnikiem by miała chyba zerową przyszłości.

Mam pytanie : Jest ktoś na tym forum kto robił już grę na tym silniku ? Jeśli tak to proszę o jaką opinię tego silnika :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...