Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wszystkie gry wyłączają się

KosaXp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mój problem polega głównie na tym, że od 2 miesięcy po paru minutach gramia wyłącza mi gry.

Mam kompa od roku, a poprawnie chodzące gry to te z przed 2007 roku :(

Wszystkie sterowniki najnowsze, system Windows 7 Ultimate

Mój komputer:

Gygabyte 990xa ud3

AMD Phenom II x4 955be

Asus GeForce GTX 560 Ti DCII TOP

Corsair Vengeance 2x4gb 1600mhz

West Digital Caviar Green 1TB 64mb Sata III

Obudowa feel 2 wraz z zasilaczem MODECOM 500W

I ten zasilacz mnie ciekawi, poniewarz dziwnie chodzi, trochę się chrobocze i drga.

Planowałem go wymianić, ale chciałem doradzić się was, czy może ktoś miał taki problem i czy jest inne wyjście.

Próbowałem formata, ale bez rezultatów. Zmniejszanie szczegółów też nic nie daje :(

Opublikowano

gdy wywala Cie z gry to pojawia sie jakis blad czy tak po prostu do pulpitu i nic nie ma . ? Moim zdaniem wina na jakies 65% zasilacza. radzilbym go wymienic.

"Podstawowa prawda o ludziach jest taka , ze wszyscy klamia. Jedyna zmienna to to w jakiej sprawie."

Opublikowano

Przeczyść kompa z kurzu. Jak masz dostęp do drugiego kompa to zobaczy czy to tez będzie przeze zasilacz

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Regularnie czyszczę kompa więc nie jest zakurzony, a temperatura jest poprawna.

Sprawdzę sprzęt u znajomego, ale i tak dla bezpieczeństwa wymienię zasilacz.

Planowałem zakupić OCZ ModXStream Pro 500W, albo StealthXStream 2, lub podobnej klasy z be quiet!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po problemie!

To był zasilacz, wymieniłem go na Corsair CX 500 i jestem zadowolony.

Cichy i wszystko działa bez problemu. Tak naprawde niezależnie od zasilacza jaki bym wybrał z lepszych firm rozwiązałby problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...