Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Wszystko O Randze Na Metin2PL

Navelia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej dzisiaj opiszę wam wszystko na temat rangi. Każda część będzie w innym kolorze, żeby było się wam łatwiej odnaleźć

:)

1. Co to są pkt rangi?

2. Jak zdobyć lub jak można stracić pkt rangi?

3. Jak ukryć rangę?

4. Jak zbić rangę bez użycia owocu życia lub fasolki?

5. Jak przyspieszyć zdobywanie rangi?

6. Jak uchronić się przed straceniem eq na negatywnej randze?

7. Ile potrzeba pkt na daną rangę?

1. Punkty te potrzebne są przede wszystkim do szkolenia postaci za pomocą kamieni duchowych -

25px-Kamie%C5%84_Duchowy.jpg

Jeśli mamy w.w pkt na minusie jesteśmy narażeni na atakowanie przez innych graczy, liczących na to, że zdobędą jakiś item.

2.

Zdobyć je można :

1.Przebywając w grze

2.Bijąc graczy z rangą na minusie ( gracz którego zamierzamy atakować musi mieć wyższy lv od nas )

3.Bicie graczy z innych królestw ( gracz którego zamierzamy atakować musi mieć wyższy lv od nas )

3. Łowiąc

4.Użycie przedmiotów ( wymienię je poniżej )

Stracić je można :

1.Zabijając innych graczy ( ogromna ilość )

2.Czytając kamienie duchowe ( niezależnie czy szkolenie się powiedzie czy też nie, czytając je z rangą na minusie

tracimy podwójną ilość pkt )

3.Gdy osoba z którą będziemy w grupie zabije kogoś na wolnym możemy stracić ( nie zawsze ) :

2 osoby : -1000 pkt rangi

3 osoby : - 667 pkt rangi

4 osoby : - 500 pkt rangi

5 osób : - 400 pkt rangi

6 osób : - 334 pkt rangi

7 osób : - 286 pkt rangi

8 osób : - 250 pkt rangi

3. Rangę można ukryć ( sprawić, że będzie niewidoczna dla innych graczy ) za pomocą płaszcza uciekiniera :

25px-P%C5%82aszcz_Uciekiniera.jpg

Przedmiot ten jest na czas 4godzin po czym znika.

4. Aby to uczynić trzeba posiadać symbol króla przepowiedni

25px-Symbol_Kr%C3%B3la_Przepow.jpg i rękawice króla przepowiedni 25px-R%C4%99kawica_Kr%C3%B3la_Przepow.jpg i zastosować się do jednej z metod : Pozostawić postać w miejscu gdzie nie będzie narażona na ataki graczy - w ciągu godziny dodaje +700 pkt rangi lub bicie mobów - lepszy sposób ponieważ ranga rośnie nam dwa razy szybciej niż podczas stania. Ranga nie rośnie gdy pozostawimy postać w ''bezpiecznych miejscach'' !

5. Za pomocą :

- Symbolu króla przepowiedni

25px-Symbol_Kr%C3%B3la_Przepow.jpg podczas stania w bezruchu pkt rangi rosną 4x szybciej

- Rękawicy króla przepowiedni

25px-R%C4%99kawica_Kr%C3%B3la_Przepow.jpg podczas bicia mobów pkt rangi rosną 2x szybciej

- Fasolka zen

25px-Fasolka_Zen.jpg dodaje +500 pkt jeśli rangi jeśli jest na minusie

- Owoc życia

25px-Owoc_%C5%BBycia.JPG dodaje +2k pkt rangi obojętnie czy jest na minusie czy też nie

6. Za pomocą pierścienia lucy

25px-Pier%C5%9Bcie%C5%84_Lucy.jpg gdy zostaniemy zabici nie wypada nam eq tylko pierścień

7.

Rycerski : 12.000 : 20.000

Szlachetny : 8.000 : 11.999

Dobry : 4.000 : 7.999

Przyjazny : 1.000 : 3.999

Neutralny : 0 : 999

Agresywny : -1 : - 3.999

Nieuczciwy : - 7.999 : - 4.000

Złośliwy : - 11.999 : - 8.000

Okrutny : - 20.000 : - 12.000

Wszystkie w.w przedmioty dropią od 50lv!

8. Zanim skomentujesz. Przeczytaj !

- Zanim napiszesz pewnie skopiowane, skopiowała itp. pokaż na to jakiś dowód. Zapewniam, że jest napisany w 100% przeze mnie bazując na wiki.metin2 ( bazując nie znaczy, że jest przepisany słowo w słowo, bo tak nie jest )

- Jeśli zrobiłam jakiś większy błąd ortograficzny itd napisz, a poprawie, bo takie coś jest nieuniknione gdy piszę się dłuższy tekst.

- Nie mam pojęcia czy tego typu tut był czy nie bynajmniej ja takiego nie znalazłam.

Mam nadzieje, że poradnik się przyda jak też na to, że nie będziecie surowi co do jego oceny ;)

fea.gif

Opublikowano

Poradnik bardzo ładny. Postarałaś się.

"2 osoby : -100 pkt rangi

8 osób : - 250 pkt rangi"

Na początku napisałaś 2 osoby - 100 pkt rangi zamiast 1000.

Opublikowano

Ladny poradnik, przydatny dla poczatkujacych :)

@UP to jest kobieta, nie mezczyzna.

• Lokacja:Poznań

Od pazdziernika moje miasto :D

Final_Fantasy_by_BloodRei.jpg

Even if the morrow is barren of promises, nothing shall forestal... my return...

Loveles Poem - CC:FF VII

Opublikowano

Heh, po przeczytaniu 2 raz poradnika się domyśliłem, że to kobieta. Poprawiłem ;p Chociaż pierwszy raz widzę kobietę co robi poradniki do metin2 ;)

PS. Masz na imię Natalia?

Opublikowano

Heh, po przeczytaniu 2 raz poradnika się domyśliłem, że to kobieta. Poprawiłem ;p Chociaż pierwszy raz widzę kobietę co robi poradniki do metin2 ;)

PS. Masz na imię Natalia?

Nie? Niby czemu bym tak miała mieć na imie? :D

Poradnik bardzo ładny. Postarałaś się.

"2 osoby : -100 pkt rangi

8 osób : - 250 pkt rangi"

Na początku napisałaś 2 osoby - 100 pkt rangi zamiast 1000.

Dobra dzięki już poprawiam ;)

fea.gif

Gość PoweRade™
Opublikowano

Bardzo fajny poradnik , szczególnie dla początkujących osób

Opublikowano

Poradnik bardzo dobrze dopracowany, nie ma zbędnych informacji, tylko nie wiem czy ja mam coś źle zrobione czy poprostu nie wyświetlają się same zdjęcia :D.

Polecałbym dodać, że itemy wylatują tylko z postaci 50 lvl +, chyba jakaś ryba ma właściwości usuwania złych punktów rangi (nie jestem pewien), punkty zdobywa się szybciej łowiąc. Polecałbym dodać skąd można zdobyć dane/y przedmiot/y, większość wie, jednak urozmaici to poradnik i ogarniczy niepotrzebne pytania od początkujących. Dzięki T/tobie dowiedziałem się wkońcu do czego jest pierścień lucy ! <3. To tyle

PS: dodaje do spisu : http://www.mpcforum.pl/topic/360645-spis-poradnikow-ktore-musisz-zobaczyc/

Opublikowano

Poradnik bardzo dobrze dopracowany, nie ma zbędnych informacji, tylko nie wiem czy ja mam coś źle zrobione czy poprostu nie wyświetlają się same zdjęcia :D.

Polecałbym dodać, że itemy wylatują tylko z postaci 50 lvl +, chyba jakaś ryba ma właściwości usuwania złych punktów rangi (nie jestem pewien), punkty zdobywa się szybciej łowiąc. Polecałbym dodać skąd można zdobyć dane/y przedmiot/y, większość wie, jednak urozmaici to poradnik i ogarniczy niepotrzebne pytania od początkujących. Dzięki T/tobie dowiedziałem się wkońcu do czego jest pierścień lucy ! <3. To tyle

PS: dodaje do spisu : http://www.mpcforum....usisz-zobaczyc/

Dzięki za pomysły jak i dodanie do spisu. Na pewno je tutaj wprowadzę. Potem Ci dam lajka, bo limit wykorzystany :P

@edit Na temat łowienia dodałam, obrazki są i nie wiem czemu Ty ich nie widzisz :( Lv od którego lecą też dopisany. Później dodam skąd dropią, bo coś wiki nie działa.

fea.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...