Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Texturpack od razu przy wejściu na serwer bez żadnego pobierania! [HIT!]

BR3NDzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zawsze myśleliście pewnie o tym, aby wgrać texturpack na swój serwer craftbukkit. Jednak było to niemożliwe. Teraz od wersji 1.3.1 JEST TO MOŻLIWE! :D

1. Kopiujemy bezpośredni link do download'u danego texturpacka, który ma być na naszym serwerze.

Przykład:

http://www.faithful32x32.com/download/faithful32pack.zip

DL z tematu:

http://www.minecraftforum.net/topic/72747-faithful-32x32-pack-update13-support-131/#download

2. Otwieramy plik server.properties.

mjge.jpg

3. W linijce texture-pack wklejamy nasz bezpośredni link do download'u.

amjq.jpg

Tak ma to wyglądać:

svlc.jpg

4. Restartujemy serwer.

5. Wchodząc do gry pojawia nam się okienko z zapytaniem czy chcemy używać serwerowego texturpack'a. Klikamy Tak.

6. Posiadamy bana na ryju, zapierdalamy grać z naszym serwerowym texturpack'iem, pozostawiając lajka w tym temacie.

UWAGI:

W ustawieniach gry możemy zmienić czy chcemy grać na serwerowych texturpack'ach czy też nie. :)

Myślę, że udało mi się to wytłumaczyć dosłownie wszystkim użytkownikom. ;)

Opublikowano

Każdy kumaty to widział i się pewnie tym bawił ale ładny tut :)

Najlepsze jest to jak wgra się tekstury z wagą po 80mb i ktoś będzie czekał by wejść jak ma wolnego neta :D

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

działa, lecz jest to dobre tylko na 16x16 i mniejsze ponieważ są błędy tekstur na większych. Mojang powinien wgrać do gry mc patcher lub jakies pliki z nim.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

działa, lecz jest to dobre tylko na 16x16 i mniejsze ponieważ są błędy tekstur na większych. Mojang powinien wgrać do gry mc patcher lub jakies pliki z nim.

Zgadzam się. Lecz niektórzy gracze z tym nie będą mieć problemu. Np. ja, który posiadam optifine. ;p

Opublikowano

Niektórzy wolą sobie sami wybrać Texture Packa.

To wtedy wyłączają Server Textures w opcjach gry i problem z głowy. :)

Opublikowano

Witam!

Zawsze myśleliście pewnie o tym, aby wgrać texturpack na swój serwer craftbukkit. Jednak było to niemożliwe. Teraz od wersji 1.3.1 JEST TO MOŻLIWE! :D

1. Kopiujemy bezpośredni link do download'u danego texturpacka, który ma być na naszym serwerze.

Przykład:

http://www.faithful32x32.com/download/faithful32pack.zip

DL z tematu:

http://www.minecraftforum.net/topic/72747-faithful-32x32-pack-update13-support-131/#download

2. Otwieramy plik server.properties.

mjge.jpg

3. W linijce texture-pack wklejamy nasz bezpośredni link do download'u.

amjq.jpg

Tak ma to wyglądać:

svlc.jpg

4. Restartujemy serwer.

5. Wchodząc do gry pojawia nam się okienko z zapytaniem czy chcemy używać serwerowego texturpack'a. Klikamy Tak.

6. Posiadamy bana na ryju, zapierdalamy grać z naszym serwerowym texturpack'iem, pozostawiając lajka w tym temacie.

UWAGI:

W ustawieniach gry możemy zmienić czy chcemy grać na serwerowych texturpack'ach czy też nie. :)

Myślę, że udało mi się to wytłumaczyć dosłownie wszystkim użytkownikom. ;)

o kurw* dziekii !!!!

Opublikowano

powiem ci że nie wiedziałem o tym i to jest dobry dodatek do 1.3.1 np na serwery z modami aby wytworzyć "atmosferę" na serwerze.I nie ma problemów z textur packiem wrzucaniu na neta no i tłumaczeniu nowym graczą gdzie to wgrać :]

Opublikowano

Jak zrobić ten bezpośredni link to texturpacka ??

Tam gdzie masz jakąś ikonkę do downloadu tak, aby Ci się już pobierał plik to klikasz na to prawym przyciskiem myszy i wybierasz kopiuj adres linku. W pobieranych na przeglądarce też będziesz miał. ;)

Opublikowano

Jest możliwość aby niezależnie od "Tak"/"Nie" TexturePack się pobrał i zainstalował? Ew. jakiś plugin który wyrzuci jeżeli gracz nie ma teksturpacka?

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...