Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ / AutoIt / VisualBasic - Co wybrać.

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Z okazji że są wakacje, jest dużo wolnego (i nudnego) czasu oraz nie ma żadnych fajnych prywatnych serwerów Metin2, chciałbym nauczyć się czegoś pożytecznego. Czegoś, co mi się przyda w przyszłości (no może nie przyszłości, ale czegoś co mi się na pewno będzie przydawało.)

Sam wybrałem co wolę, spośród programowania i tworzenia stron www. Wybrałem oczywiście programowanie, bo jest bardziej interesujące.

Teraz mam pytanie. Czego się zacząć uczyć?

C++ / AutoIt / VisualBasic

Dam ankietę, to wybierzcie co tam dla mnie polecacie na dobry początek.

Dodam że chciałbym zrobić w tej dziedzinie już jakiś program, więc proszę Was o jakieś dodatkowe poradniki oraz małe, bezużyteczne gotowe source programów, z których mógłbym coś wywnioskować.

Czekam na Waszą odpowiedź MPC! <3

Pozdrawiam.

Weteran
Opublikowano

Było o tym setki razy. Wystarczyło trochę poszukać w niezbędniku cheatera.

Język to jedynie narzędzie programisty. Możesz wybrać ten, który ci się najbardziej podoba, gdyż on nie jest najważniejszy.

Ofc. gdybym to Ja miał wybierać, to wybrałbym c++, bo visual basic ma według mnie posraną składnie(no, a przynajmniej mi się nie podoba. mam trochę inne przyzwyczajenia), a Autoit nawet nie jest językiem kompilowanym i jego składnia jest równie posrana co w VB. Jeśli chodzi o szybkość, to AutoIt leży i kwiczy w rowie.

ALE... nie wybiorę, bo to zależy jedynie od ciebie, twoich predyspozycji intelektualnych i od grupy fanbojów VB lub Autoit, którzy pewnie po tym poście zrównają mnie z ziemią.

Najlepiej skosztuj kilku języków, a dowiesz się, który ci najlepiej smakuję.

Jeżeli zdecydujesz się na c++, to tutaj masz takie śmieszne FAQ http://www.mpcforum....ogramowaniem-c/

@Up

Podaj mi jeden argument, mówiący za tym, że pisanie w AutoIt to nie programowanie.

Opublikowano

Język to jedynie narzędzie programisty. Możesz wybrać ten, który ci się najbardziej podoba, gdyż to nie jest najważniejsze.

Ofc. gdybym to Ja miał wybierać, to wybrałbym c++, bo visual basic ma według mnie posraną składnie(no, a przynajmniej mi się nie podoba. mam trochę inne przyzwyczajenia), a Autoit nawet nie jest językiem kompilowanym i jego składnia jest równie posrana co w VB. Jeśli chodzi o szybkość, to AutoIt leży i kwiczy w rowie.

ALE... nie wybiorę za ciebie, bo to zależy jedynie od ciebie, twoich predyspozycji intelektualnych i od grupy fanbojów VB lub Autoit, którzy zaraz pewnie po tym poście zrównają mnie z ziemią.

Jeżeli zdecydujesz się na c++, to tutaj masz takie śmieszne FAQ http://www.mpcforum....ogramowaniem-c/

@Up

Podaj mi jeden argument, mówiący za tym, że pisanie w AutoIt to nie programowanie.

przekonałeś mnie jeszcze bardziej do c++.

Zaczynam lekturę z c++.

Jak możecie to dawajcie tu jakieś otwarte programy, oraz pomysły co mógłbym zrobić na początku.

Opublikowano

Język to jedynie narzędzie programisty. Możesz wybrać ten, który ci się najbardziej podoba, gdyż to nie jest najważniejsze.

ALE... nie wybiorę za ciebie, bo to zależy jedynie od ciebie, twoich predyspozycji intelektualnych i od grupy fanbojów VB lub Autoit, którzy zaraz pewnie po tym poście zrównają mnie z ziemią.

@Up

Jest wiele przyczyn dla którego Autoit to nie programowanie

Źle to ugryzłem :) to jest programowanie ale dla początkujących i mało co się da w tym zrobić :) nie wielkie rzeczy :)

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Mam do wybrania Ferrari (C++), Volkswagena (VB) i Malucha (Autoit), ale kazdy z nich ma niesprawny silnik. Zeby je naprawic potrzebuje czasu, wiadomo, ze w przypadku Ferrari potrwa to o WIELE dluzej, ale jesli juz naprawie to bedzie to o wiele szybszy, lepszy i o wiele bardziej funkcjonalny samochod od VW, o Maluchu nie wspominajac. Teraz mam takie pytanie, pomozcie mi, bo nie wiem, ktory samochod wybrac. Kazdy oczywiscie dostane za darmo.

Twoja prosba irl. Jesli masz czas i checi to wybierz Ferrari, bo bedzie najlepsze. Ale z drugiej strony, maluchem tez da sie gdzies dojechac i nie potrzeba az tyle czasu na naprawianie silnika.

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Mam do wybrania Ferrari (C++), Volkswagena (VB) i Malucha (Autoit), ale kazdy z nich ma niesprawny silnik. Zeby je naprawic potrzebuje czasu, wiadomo, ze w przypadku Ferrari potrwa to o WIELE dluzej, ale jesli juz naprawie to bedzie to o wiele szybszy, lepszy i o wiele bardziej funkcjonalny samochod od VW, o Maluchu nie wspominajac. Teraz mam takie pytanie, pomozcie mi, bo nie wiem, ktory samochod wybrac. Kazdy oczywiscie dostane za darmo.

Twoja prosba irl. Jesli masz czas i checi to wybierz Ferrari, bo bedzie najlepsze. Ale z drugiej strony, maluchem tez da sie gdzies dojechac i nie potrzeba az tyle czasu na naprawianie silnika.

Wybrałem już Ferrari.

Przy instalacji Code Block, a właściwie po instalacji, mam do wybrania 1 rzecz.

501f0fe7aa17b.png

którą wybrać?

Opublikowano

Nie masz Visual Studio to bedziesz musial sie zadowolic GCC.

fuck, wybrałem Microsoft Visual c++ 2005/2008 (te co jest zaznaczone na screenie) :D

/

koniec nauki na dzisiaj ;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...