Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mozilla Firefox vs Waterfox

YellowViper

Firefox czy Waterfox?  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Firefox czy Waterfox?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Ja osobiście używam Firefoxa(ze względu na 32-bitowy system) i jestem zadowolony.

Dla tych co używają Waterfoxa: Jakie macie wrażenia związane z tą przeglądarką? Piszcie jestem ciekawy, czy rzeczywiście jest taka szybka jak piszą :P

Weteran
Opublikowano

Właśnie, też jestem ciekawy, o co chodzi z tym WaterFoxem, bo jeszcze o nim nie słyszałem :f

Ja używam firefoxa.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

to firefox w wersji x64 którego nie ma po prostu na systemy windows wydanego jeszcze, nie obsługuje dodatków i pluginów posiadajających tylko wsparcie dla przeglądarki 32bitowej czyli zwykłego firefoxa

sam używam już ponad od roku firefoxa x64 i na pewno jest o wiele wydajniejszy niż jego odpowiednik zwykły

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

będzie , jeśli ktoś ma FF już w systemie zamiast niego będzię się Waterfox uruchamiał, w razie problemów z pluginami i dodatkami należy je reinstalować

duża wada dla niektórych to brak wersji polskiej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

będzie , jeśli ktoś ma FF już w systemie zamiast niego będzię się Waterfox uruchamiał, w razie problemów z pluginami i dodatkami należy je reinstalować

duża wada dla niektórych to brak wersji polskiej

Przecież w przeglądarce jest podstawowy angielski wiedz jaki problem ?:P trzeba być na prawde tepym :)

Waterfox to inaczej firefox na 64 bitowy windows ;) Mam zainstalowanego ale nie używam ze względu na wygląd :P Przypomina mi ie :D

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Przecież w przeglądarce jest podstawowy angielski wiedz jaki problem ? :P

Łot? Ja jak instaluje jakąś przeglądarkę to od razu mam PL. Chyba, że nie zrozumiałem przekazu ;P

Opublikowano

ciekawi mnie dlaczego przypomina IE skoro to normalny FF ( identyczny jak FF ) i w żaden sposób nie przypomina IE ? a na dodatek działa na tym samym profilu co zwykły FF

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Waterfox, zdecydowanie według mnie jest dużo szybszy, sprawniejszy polecam ; ).

Opublikowano

hhhmm zaraz ściągnę zobaczę jak to sie sprawuje na 64bit :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Przecież w przeglądarce jest podstawowy angielski wiedz jaki problem ? :P trzeba być na prawde tepym :)

Waterfox to inaczej firefox na 64 bitowy windows ;) Mam zainstalowanego ale nie używam ze względu na wygląd :P Przypomina mi ie :D

Uważasz że jestem tępy bo znam niemiecki? Dla mnie jest problemem angielski.
Opublikowano

Pierwsze wrażenie hhhmm no normalny FF zakładki moje mam... Ale kiedy zacząłem odpalać karty a zawsze mam ich na start conajmniej 7 - 8 FF zawsze się zmulał na chwilę a WF :D wgl szybo otwiera karty :D LOVciam to :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Waterfox - gdy firefox jest zbyt mainstreamowy...

Przecież wszystko jest szybsze niż firefox. No może są na równym poziomie z IE. Więc nawet ten waterfox powinien być lepszy, ale tak czy inaczej jest masa lepszych przeglądarek.

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...