Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana ustawień przycisków na Padzie. (Pad kompatybilny z NFS World)

Nowy01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam drobny problem. Kupiłem pada (Logitecg? Rumble Gamepad F510) jest on w 100% kompatybilny z NFS World, problem tkwi w tym iż nie odpowiada mi standardowa konfiguracja przycisków i chciałbym ją zmienić lecz w grze nic nie ma ani w llauncher NFS World. Kombinuję jeszcze z oprogramowaniem od pada bo coś mi się zdaje że można pozamieniać przyciski na zasadzie A to B... Ale nie wiem czy dobrze to rozumiem miałem dziś ciężki dzień i nie mam już sił by przy tym siedzieć.

Jeżeli ktoś zna dobre rozwiązanie to prosiłbym o pomoc.

Ps. Udzielałem się już na innych forach ale nic nie znalazłem. Xpader i temu podobne nie wchodzą w grę jak już mówiłem pad jest kompatybilny z grą i pad działa od tak.

Opublikowano

No to zainstaluj oprogramowanie do pada i zaprogramój odpowiednio przyciski do gry.A masz pod padem taki mały suwak Xinput/Dinput to przesuń go na D i potem klikasz Logiteck Profiler i wyskakuje okienko z opcjami przycisków.

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

Tak dokładnie wszystko się zgadza tylko nie potrafię tego zamienić. A np w grze Resident Evil 4, 5, czy 6 mogę zmienić ustawienia przycisków w grze ale po zmianie i tak jest tak samo mimo iż są przypisane inne przyciski w grze. "/ Nie kapuje.

Opublikowano

Tak dokładnie wszystko się zgadza tylko nie potrafię tego zamienić. A np w grze Resident Evil 4, 5, czy 6 mogę zmienić ustawienia przycisków w grze ale po zmianie i tak jest tak samo mimo iż są przypisane inne przyciski w grze. "/ Nie kapuje.

No bo w tej grze tak jak sa przypisane przyciski tak bedziesz mial nie da sie tego zmienic :) Tak tworcy zrobili chyba ze sobie poszukasz jakiegos emulatora ale nie wiem czy to zadziala :) Pozdro

xfz40l.jpg

Opublikowano

Nowy01 proponuje sobie ściagnąć i skonfigurować program XPADDER dzięki temu programowi możesz grać we wszystko co zechcesz na padzie nawet jeśli w grze nie można np. Minecraft ...... i inne gry (nawet te co wymagaja pada) może ten filmik pomoże ci z jego obsługą

http://www.youtube.c...h?v=9CgCV22A9sk

Lulz. Daj like jak otworzyłeś xD

Opublikowano

Kolejny kretyn który nie umie czytać...

Xpadder nie wchodzi w grę pad działa bez niczego i nie mogę przypisać mu przycisków z klawiatury bo standardowa konfiguracja i tak będzie działać bożeeeee!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...