Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ktora Czesc na Lepsza? Carbon VS Most Wanted

K4miloPL

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktora Czesc NFS Lepsza???

• NFS: Carbon
      8
    • NFS: MostWanted
      50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie mam pytanie ktora czesc jest lepsza i dlaczego i w ktorej jest lepszy tuning drift itd. ??? Poniewaz chce kupic na xboxa 360 jakas fajna czesc NFS a wg mnie najlepsze to byly te

K4milo%20PL.png

Opublikowano

Jak dla mnie lepszy Most Wanted. Jego jedyna wadą jest brak driftu.

Carbon tez super ale ma mniej przyjemna dynamike jazdy, i słaba palete kolorów do malowania auta.

860331433165800174608.png

Opublikowano

Według mnie i pewnie wielu innych osób, Most Wanted jest najlepszym NFS'em ever. W MW masz fajną grafikę i efekty pogodowe, ciekawą fabułe co w tego

typu grach dość rzadko się zdarza, ucieczki przed policją no i oczywiście świetną playlistę <3. Można by tak długo wymieniać. Jedynie czego mi w MW brakuje,

to drifty, ale cała gra jest tak świetna, że spokojnie można to przeboleć.

No i teraz Carbon.

Pierwsze co mi się w tej grze nie podoba, to że cały czas mamy tam noc. Carbon ma mimo wszystko lepszą grafikę, ale mi [od tym względem zdecydowanie bardziej podobał się MW. Wielki plus tej części to oczywiście kaniony, no i też jednak drifty, które akurat w tej części niezbyt mi się podobają ze względu na trochę "sztuczny" model jazdy nie mający nic wspólnego z rzeczywistością (ave GRID <3). Ten podział miasta na strefy i teamy mi osobiście niezbyt się spodobał. No i według mnie pościgi w Carbonie nie są aż tak emocjonujące jak w MW. Lepszy tunning jest oczywiście w Carbonie, głównie dzięki Autosculpt'owi, ale ja bym się tym za bardzo nie podniecał. Tunning w MW też był fajny.

Ja polecam ci MW, da ci on więcej przyjemności z gry i rozgrywka jest trochę dłuższa.

Lol, ale się rozpisałem xD

Opublikowano

Carbonem długo się nie nacieszysz. Jest strasznie krótki, można w 2 dni go przejść. Plusem są wcześniej wspomniane kaniony i drifty, których brakuje w Most Wanted. MW jest dłuższe, ma ciekawszą fabułę, dłużej w niego pograsz.

143516sygna.png

Opublikowano

dzieki wszystkim za wypowiedzi jak ktos chce to sie jeszcze wypowiada ale chyba zostane przy MW bo tak duzo pozytywow o nim polecialo ze chyba go kupie :)

PS: oczywiscie dla kazdego plusy za pomoc w wybraniu Czesci NFS ;)

K4milo%20PL.png

Opublikowano

ja tak samo jak upy.MW ma swój klimat.Gdzy ścigasz się z kimś z Black LIst,Świeci ci to słońce,które jest super oświelteniem,i lecą ci te zarąbiste piosenki....ACHHHH.

BIERZ MOST WANDETA

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie NFS: Most Wanted. Gra nie oddaje co prawda realistyki w grafice i w prowadzeniu auta ale jest klimat. Jeśli chodzi o NFS: Carbon to też powinieneś zagrać ponieważ Carbon ma połączoną fabułę z Most Wanted.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam NFS: MW pierwszą część, ale warto poczekać na drugą, bo zapowiada się niesamowicie.

Obejrzałem parę GP z NFS: MW2, to jestem zachwycony, na 100% zamówię. ;)

1389638202-U295319.png

Opublikowano

jak na tego nowszego x-a to sobie kup lepiej hot pursuit zupełnie inna jazda jak w MW tam to jeździsz bokiem i masz ciekawe rozwalanki systemy kolczatki itd . minusem HP jest krotka gr chyba że masz internet to sobie pograsz bo gra jest wciagajaca

Apropo MW to też piękna gra ja grałem na kompie z modami na śnieg i nowymi autami to masz po prostu world x2 zagrasz ze śniegiem i do worlda tak szybko nie wrócisz. odbiegłem od tematu troche bo masz x-a a nie PC

apropo premiery MW2 to najpierw zakupie FORZA HORIZON zobaczcie sobie to i to co za kulisami jest video i po prostu zmienicie swoje zdanie i niektórzy z was najpierw kupia HORIZON.

Jeśli możecie zarejerstrujcie sie i dobijcie 1000 pkt

Opublikowano

Need For Speed:Most Wanted wymiata. Niby to gra z 2005 roku ale i tak cieszy się dobrą popularnością. Dlatego wybieram tą część.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Obie części są dobre, ale Most Wanted lepsze. Fajna fabuła i przyjemna gra (według mnie bardzo fajny tiuning samochodów)

55135468.jpg

Sygnatura by plpw50

Opublikowano

Oczywiście że MW, Carbon przeszedłem chyba w 3h. MW jest trudniejszy, duużo ciekaszy i po prostu lepiej zrobiony ;)

"Nigdy się nie poddawaj, kiedy upadasz wstawaj! Błędy popełniają wszyscy i ja też... "

~ Fokus

Opublikowano

@UP carbona to chyba na hackach przeszedles w 3 h xD

Oczywiscie NW, co z tego ze jest gorsza grafika, czy tez realistyka

O wiele wazniejsza jest fabula ktorej w NW nie brakuje i potrafi wciagnac gracza

Mnie jak wciagnelo to od poczatku gry do konca nie wylaczylem kompa xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...