Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[_ImageSearch] Czemu nie widzi obrazka w grze a poza nią tak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Napisałem program w AutoIT do Diablo 3. Opiera się on na _Imagesearch. Problem polega na tym, że obrazek wykrywany jest bez problemu na pulpicie itp. ale w grze już go nie widzi, tak jakby nie skanował tego, co wyświetla okienko gry. Jest na to jakaś rada ? Próbowałem odpalać grę w okienku itp. i nie pomaga.

Weteran
Opublikowano

Obrazki mogą się różnić, też tak miałem, robiłem screeny z gry, dałem do wyszukania, ale ich nie znajdował.

Spróbuj pokombinować z różnorodnością pixeli.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Większość gier ma zabezpieczenia podejrzewam, że Diablo 3 też. Trzeba by najpierw skombinować jakieś obejście :rolleyes:

^^

Opublikowano

Problem jest w tym, że na desktopie uruchomiłem, gdy miałem ustawienie ekran : "Pełny ekran w oknie". Niestety, na lapku to nie pomaga ( tak, robiłem nowe screeny pod inną rozdzielczość i wszystko ładnie pozmieniałem :D ). Ogólnie to zrobiłem już pełnosprawnego bota ale za nic w świecie nie potrafię zgadnąć dlaczego na lapku nie działa...

http://www.youtube.com/watch?v=AEY0b0L5svk

Tu link, do filmiku z aukcji gdzie sprzedawałem bota za 50zł/sztuka :)

Mam małą poszlakę, mianowicie, czasami ( na desktopie gdy mam włączoną opcję "Pełny Ekran" ) gdy naciskam print screen i wklejam zawartość schowka do painta, to mam screena pulpitu zamiast gry. Natomiast gdy ustawię opcję "Pełny ekran w oknie" to wtedy ładnie robię screeny gry. Ponadto, na desktopie gdy mam ustawiony pełny ekran ( wtedy gdy robi screeny pulpitu zamiast gry ) Imagesearch nie działa, ale gdy ustawię "Pełny ekran w oknie" to już śmiga. Może ktoś będzie potrafił wykorzystać tą poszlakę ? :)

Opublikowano

Hmm. Nikt nie potrafi pomóc ? To dość nietuzinkowa sytuacja :D Już wiem, że jest to zdeterminowane nie ustawieniami, a różnicą między laptopem a desktopem, tylko nie wiem jaka to różnica, która nie pozwala na poprawne działanie tej funkcji... ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...