Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ASUS A53E

Bradas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

miałbym do Was (specjalistów) dużą prośbę, abyście przejrzeli listę zainstalowanych programów na moim lapku i powiedzieli, które z nich są nieprzydatne i mogę je spokojnie odinstalować. Chcę trochę odmulić mojego laptopa, a wydaje mi się, że po rzuceniu okiem na screen'a bez problemu będziecie potrafili wskazać z które z nich usunąć.

Tu daje SS programów, jedyne co pobrałem i zainstalowałem to ESET, Mozilla i Ccleanera.

Programy 1

1344106688-U509176.png

Programy 2

1344106725-U509176.png

Co to jest? dlaczego od tego jest ikona w pasku? Mogę to usunąć?

1344106779-U509176.png

Możecie mi powiedzieć dlaaczego komputer mi się tak zacina pomimo tego że ma 6gb ramu i procek 2.2ghz i7?

Powiedzcie co mogę usunąć w 100% z tych programów i powiedzcie co mam zrobić żeby go jakoś 'przyspieszyć'

Pozdrawiam ;)

/

możecie mi jeszcze powiedzieć dlaczego mam zużycie ramu 2.5gb pomimo tego że mam tylko przeglądarke włączoną? ;/

/

co mogę usunąć na 100% z autostartu?

Tak    HKLM:Run    AmIcoSinglun64    Alcor Micro Corp.    C:\Program Files (x86)\AmIcoSingLun\AmIcoSinglun64.exe
Nie    HKLM:Run    ASUS Screen Saver Protector    ASUS    C:\Windows\AsScrPro.exe
Tak    HKLM:Run    ASUSPRP    ASUSTek Computer Inc.    "C:\Program Files (x86)\ASUS\APRP\APRP.EXE"
Tak    HKLM:Run    ASUSWebStorage    ecareme    C:\Program Files (x86)\ASUS\ASUS WebStorage\3.0.108.222\AsusWSPanel.exe /S
Tak    HKLM:Run    ATKMEDIA    ASUS    C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATK Media\DMedia.exe
Tak    HKLM:Run    ATKOSD2    ASUS    C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATKOSD2\ATKOSD2.exe
Nie    HKLM:Run    CLMLServer        "C:\Program Files (x86)\CyberLink\Power2Go\CLMLSvc.exe"
Tak    HKLM:Run    egui    ESET    "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe" /hide /waitservice
Tak    HKLM:Run    HControlUser    ASUS    C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATK Hotkey\HControlUser.exe
Tak    HKLM:Run    HotKeysCmds    Intel Corporation    C:\Windows\system32\hkcmd.exe
Tak    HKLM:Run    IgfxTray    Intel Corporation    C:\Windows\system32\igfxtray.exe
Tak    HKLM:Run    IntelPAN    Intel(R) Corporation    "C:\Program Files\Common Files\Intel\WirelessCommon\iFrmewrk.exe" /tf Intel PAN Tray
Tak    HKLM:Run    IntelTBRunOnce    Microsoft Corporation    wscript.exe //b //nologo "C:\Program Files\Intel\TurboBoost\RunTBGadgetOnce.vbs"
Tak    HKLM:Run    Nuance PDF Reader-reminder    Nuance Communications, Inc.    "C:\Program Files (x86)\Nuance\PDF Reader\Ereg\Ereg.exe" -r "C:\ProgramData\Nuance\PDF Reader\Ereg\Ereg.ini"
Tak    HKLM:Run    Persistence    Intel Corporation    C:\Windows\system32\igfxpers.exe
Tak    HKLM:Run    RtHDVBg    Realtek Semiconductor    C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RAVBg64.exe /SF3
Nie    HKLM:Run    RtHDVCpl    Realtek Semiconductor    C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RAVCpl64.exe -s
Tak    HKLM:Run    SonicMasterTray    Virage Logic Corporation / Sonic Focus    C:\Program Files (x86)\ASUS\Sonic Focus\SonicFocusTray.exe
Tak    HKLM:Run    SynAsusAcpi    Synaptics Incorporated    %ProgramFiles%\Synaptics\SynTP\SynAsusAcpi.exe
Tak    HKLM:Run    SynTPEnh    Synaptics Incorporated    %ProgramFiles%\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
Tak    HKLM:Run    Wireless Console 3    ASUS    C:\Program Files (x86)\ASUS\Wireless Console 3\wcourier.exe
Tak    Startup Common    AsusVibeLauncher.lnk    ASUSTeK Computer Inc.    C:\Program Files (x86)\ASUS\AsusVibe\AsusVibeLauncher.exe
Tak    Startup Common    FancyStart daemon.lnk        C:\Windows\Installer\{C944B4C5-1C4D-4D95-8AC0-7CEF13914131}\_77B5857C27147149171BE7.exe
Tak    Startup User    Intel(R) Turbo Boost Technology Monitor 2.0.lnk    Intel? Corporation    C:\Program Files\Intel\TurboBoost\SignalIslandUi.exe

Opublikowano

bo masz syfu narypane co nie miara

spokojnie możesz odinstalować każdą aplikacje nie z Microsoftu i Intela jaka tylko ci się nie podoba, to twój problem, co używasz a co nie

i po cholerę sprawdzasz ile masz pamięci zajętej, system sam sobie zarządza pamięcią tak jak mu pasuje

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

bo masz syfu narypane co nie miara

spokojnie możesz odinstalować każdą aplikacje nie z Microsoftu i Intela jaka tylko ci się nie podoba, to twój problem, co używasz a co nie

i po cholerę sprawdzasz ile masz pamięci zajętej, system sam sobie zarządza pamięcią tak jak mu pasuje

czyli usuwam wszystko oprócz programów z ms i intela. mam nadzieje że nic się nie stanie :D

jesteś pewny że te wszystkie programy od asusa mogę usunąć? nic się nie stanie? to samo z programami od np. kamerki oraz usb?

kurde sam nie wiem co mogę usunąć ;/

Opublikowano

Błagam Was napiszcie co dokładnie mogę usunąć, bo nei wiem które programy to sterowniki a które są ważne, etc. ;/

/

yy dlaczego nie połączyło posta? proszę skasować tego posta i złączyć z tamtym up

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...