Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Połączenie przez ftp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przy łączeniu przez ftp na serwer wywala mi error

Czas minął.
Połączenie nie powiodło się.
SSH-2.0-OpenSSH_5.1p1 FreeBSD-20080901

Pliki od mcn cc, czyste

Używam WinSCP, dodam, że na MySQL normalnie loguje bez żadnych problemów, firewall i avek wyłączone.

Próbowałem prawie wszystkiego, tracę powoli cierpliwość ;D

Opublikowano

Tak, łącze przez końcówkę .100, zawsze daje /etc/rc.d/netif restart + ifconfig, wiem, szybciej startuje all. Raz dałem /start, żeby dać plikom pochodzić czy coś. Poza tym powinno łączyć po samym zalogowaniu. Nie lubię grzebać w plikach przy odpalonym serwie. Zastanawia mnie dlaczego MySQL chodzi bez zarzutów.

Jakieś pomysły? :)

Opublikowano

Od logowania ftp/sftp masz ssh, MySQL działa bez zarzutów bo jest to inna usługa na systemie. Logujesz się jako root? Jeśli tak to możesz mieć zablokowane w celach bezpieczeństwa, stwórz nowego usera na systemie i sprawdź jak nie bardzo ogarniasz sshd_config. Jak ogarniasz to ustaw PermitRootLogin yes ta linijka ma być bez tego "#" na początku.

Opublikowano

Sprawdziłem i dokładnie tak jest, bez # na początku 8S

@ edit

Yyyy, nie wiem jak to wyjaśnić, ale pobrałem FileZille i normalnie połączyło ^,-

Dzięki Wam za chęci, temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...