Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Kto pomoze oblokowac porty?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie . Mam netia spot i server hamachi . Ponoc przez jakies porty na routerze nie moga grac u mnie koledzy. Pomozcie mi je odblokowac.. ;]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

``Pomogłem?? - Daj LIKE :)``

Pani Kasia mnie irytuje. ;O

Opublikowano

W serwerze hamahi nie musisz odblokowywać portów w routerze wystarczy "PortMap"

wiec dlaczego nie chodzi server kolegom? mam clienta quenitniosa (pang) i pliki by badar. mi server smiga. gdy daje kolegom clienta z rootami gdzie serverinfo ma ip z hamachi z normalna koncowka i w folderze glownym serverinfo tez ma zwykla koncowke server im nie chodzi. Sa dolaczeni do hamachi, nie dziala im strona a mi chodzi ( ja wpisuje ip z koncowka 100 a oni zwykla koncowka i strona im nie chodzi). Zapory off antywir off... ? Wiec co jest? Musi byc cos z tymi portami chyba bo jakby nie one to przynajmniej strona servera by im chodzila...

A jak im nie chodzi tzn ze np prz channelach nie ma Norm czy tam busy tylko ,, ... ,,czyli server off ale mimo wszystko probuja sie logowac i jak sie loguja to jest blad polaczenia.

Pong jest dobry i to wszystko.. ;f

pomozcie :>

Opublikowano

żeby koledzy weszli na twój serwer musisz ściągnąć port mapa i odblokować porty, i nie ważne czy masz zapory powyłączane czy nie bez port mapa nie pójdzie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

żeby koledzy weszli na twój serwer musisz ściągnąć port mapa i odblokować porty, i nie ważne czy masz zapory powyłączane czy nie bez port mapa nie pójdzie.

mam dzialajacego portmapa... chyba ze jest jakis zeputy.. ale mi server lata i portmapa sciagnalem bodajze od rykoxa... nie pamietam

Opublikowano

mam ten sam problem :/ mi wszystko działa, a innym nie. Pomoże ktoś ?

Portmap mam spolszczony i odblokowane porty.

napisz na PW rozwiazalem ten problem. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...