Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Irelia vs Riven

PeVe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Riven jest spoko.

Nie ma many, dobre cc, wytrzymała z dmg, dobry escape system, można nią junglować i na topie grać, obszarowe skille, w tym ulti.

Opublikowano

Ciekawy wybór...

Irelia - jest offtankiem a nawet budowana stricte tankowo zadaje sensowne obrażenia.

Riven - wbrew obiegowej opinii NIE JEST OFTANKIEM i nie powinna być tak budowana. Zdecydowanie można ją budować jako DPS z tankowymi akcentami.

Riven błyszczy w począkowej i środkowej fazie gry - w late game już tak dobrze nie jest.

Z czego wynika jej jakość na początku? Z bardzo dobrej mobilności, z harassa, bardzo dobrego dmg od początku gry, stuna z krótkim cd, tarczy.

Jest jedną z najlepszych postaci na solo top (obok Irelii).

Ma jednak pewną wadę - bardzo trudno wyjść na prostą jeśli na samym początku gry coś idzie nie tak.

Generalnie obie postaci bardzo lubię. Irelia ma lepszy doskok. Ale RIven ze swoimi atakami aoe i stunem wydaje mi się sensowniejsza do ganków.

Zdecydoawnie jednak nie powinna inicjować walk. W walkach Riven bardzo ważne jest pozycjonowanie dokłądnie pomiędzy przeciwnikami - tak by maksymalnie wykorzystać swoje umiejętności aoe (ot chocby stun).

Przeżywalność Ireli jest wyraźnie większa (w team fightach).

Irelia jeszcze przez parę dni jest darmowa - możesz potestować.

Osobiście nie potrafię doradzić, którą brać - obie są świetne. Weź obie :)

Opublikowano

Trudny wybór.. jak dla mnie obie postaci są świetne i nawet podobne do siebie . Szczerze to nie wiem, która postać będzie lepsza. Grałem obiema, lecz ja wybrałem Irelię i nie żałuje :) To od Ciebie zależy kogo sobie weźmiesz. Poza tym Irelia teraz jest darmowa więc możesz sobie pograć :)

Opublikowano

Irelią grałem i powiem tyle : Better nerf this bitch!

Riven grałem również, ale to dawno gdy była jeszcze w rotacji i teżmi się świetnie grało.

Chyba wezmę obie ;)

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...