Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 480 + accelero vs GTX 570 DCU 2

Kunnorinno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam teraz rozterkę taką jak w temacie. Na prawdę nie mam zamiaru słyszeć odpowiedzi gimbusów które w życiu nie widziały tych kart. Wiem że te karty są prawie identyko jednak bardziej ciekawi mnie ich chłodzenie. I tak ciągle chodziło by na 90-100% bo na ciszy mi nie zależy tylko OC bym zrobił. Mam mętlik bo wrócił mi z gw 570 a GTX 480 jak miałem to mnie korcił. Co możecie mi polecić? Pozdrówka ludziska

Opublikowano

No tag tag, miałem oba i obydwa mi się podobają. GTX`a spróbował bym 1GHz na rdzeniu puścić to by pokonał GTX580, i HD7850. Miałem brać radzia ale zobaczyłem że nie mają chłodzonych pamięci. Które chłodzenie jest lepsze? DCU to 3`slotowa krowa z 2 coolerami a accelero jest z 3. Właśnie chuj mnie obchodzi nowa technologia :| Obydwa w 40nm więc nie wiem. Większe TPD w 480`tce mi nie przeszkadza głównie jestem ciekaw które chłodzenie jest wydajniejsze bo obydwie karty były świetne. Jedynie martwi mnie 1.2GBVram na 570`tce :<

Miesiek jakim cudem masz już 1700 postów ? xD

Rozważam jeszcze grać w 5040x1050 ale wtedy brał bym np 2xGTX 470. Tag tag piekarnik ale lubię te rozdziałkę. Co sądzicie? Mało VRam mają tylko Y_Y

Opublikowano

Jak chcesz o/c to 480, bo ma PEŁNĄ sekcję, a nie obciętą jak w 570. Ty chcesz wklepać 1GHz na core? Może z 950MHz pójdzie(to i tak musi być selekt, bo znam osoby, które mają 570 z 900 max). ale nie więcej na powietrzu.

570 full load 380W

480 full load 480W bez o/c.

Opublikowano

Hłehłę tyle to chyba w furmarku. W BF`ie nie miałem 380 na 570`tce tylko max 210. ale jak tam chcesz. Ja nie mam ustawionych fan`ów na 50% i katować tempami. Będę wklepywał Vcor`a na maxa i kręcił. 950 ma standardowo DCU. Mojemu koledze udało się jak jeszcze ją miał wklepać na tysiaka bez VCore zmiany. AAaaa bo ty chyba myślałeś że mówiłem o G480. Mi chodziło o 570`tkę. Tak się zastanawiam, może poszukam 670`tki refa bo one już 28nm więc nie takie gooorąąące. A fajnie było jak 670`tke miałem. Tylko to SLi mnie kusi bo tamta rozdziałka to miazga.

Opublikowano

Jeśli chcesz kupować 670 to tą za 1360zł

http://www.agito.pl/karta-graficzna-gainward-geforce-gtx-670-2gb-ddr5-pci-e-box-84-576402.html

To był stress test Metro 2033 AA , MAX

Opublikowano

Jeśli chcesz kupować 670 to tą za 1360zł

http://www.agito.pl/karta-graficzna-gainward-geforce-gtx-670-2gb-ddr5-pci-e-box-84-576402.html

To był stress test Metro 2033 AA , MAX

Ooooo ja gainwarda nie bioręę. Miałem styczność z gainwardem wcześniej a mianowicie mój poprzedni 670.

Zawsze lubiłem zotace AMP http://www.agito.pl/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-670-amp-2gb-ddr5-pci-e-box-84-588642.html?attr=248-515888 . Prawdopodobnie jego wezmę tylko dorzucę troszkę. Tylko ciekawe czy da się bios` mod zrobić. Wiem chuj mnie to że mogę oc zrobić i to GTX 680 ale Shadery się oblokowywują

Dobraaa tylko ciekawe czy udźwignie 5040x1050

Dobra 670 odpada. Dowiedziałem się że mogę wziąć SLI z 480 bądź 570. Wezmę raczej 570 ale mają mniej VRAM :<

Opublikowano

Niee... 3D mnie nie jara. Dla mnie zbędny bajer. Poza tym jak bym 3D chciał to kupił bym TV 3D i to TV renderował by obraz na 3D odciążając pieca.

Opublikowano

W 5040x1050 nie jest tak zne, przykladowo HD7850 radzi sobie przyzwoicie z nowszymi grami w takiej rozdzieczosci (ocziwescie jak na grafike za taka cene, 19fps to nie jest zle). Jak masz grac komfortowo na takiej rozdzielce to sli 570 albo cf 7850 + grubsze oc i zmiana / dodanie chlodzenia na pamieci, ale to wtedy chyba wiecej wyjdzie niz sli 570.

Niewiem kiedy nabilem te 1,7k, samo zlecialo :D I juz ponad 500 reputacji :D

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Dzięki miesiu. Miałem same radki i wolę gtx`y. Ale i tak kocham AMD <3 Wezmę SLI z 570 i tą rozdziałke. Jak nie będzie dawać rady to na radki się przesiąde

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...