Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] kilkusekundowe zacięcia głosu i obrazu.

vRs.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników !!! :))

Otóż mam problem z najlepszą grą f2p na świecie TF2 : P

Od razu przejdę do problemu. Więc mam kilkusekundowe zacinki głosu i obrazu. To wygląda tak że np. Sniper strzeli gdzieś i w ten czas zacina się obraz (stoi w miejscu) a dźwięk wystrzału powtarza się wielokrotnie : / Ten zacięcia mają od 5-20 sekund nawet i występują tylko wtedy gdy pada strzał broni lub jakiś po prostu głos (np. przeładowania broni, lub okrzyki bojowe postaci) To bardzo wkurza bo z takimi cięciami nie da się zupełnie grać uwierzcie mi.

Aktualizowałem sterowniki karty graficznej jak i inne wtyczki związane z Javą czy Adobe i nie mam już żadnych pomysłow. Windows przeskanowany i wyczyszczony programami CCleaner i Ashampo. Defragmentacja dysku też się zdarzała. Problem się pokazał po jakims czasie gry, przedtem było dobrze.

Bardzo prosze o pomoc : / może ktoś z was miał już taki problem??

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Przeinstaluj TF'a lub kup lepszy komputer (tak wiem, łatwo powiedzieć).

Sam miałem coś takiego na starym kompie (zapewne była to wina procka bo miałem bardzo słabego), ale teraz na nowej maszynce gram na maksymalnych ustawieniach i o ścince nawet nie da się powiedzieć ^^.

Ściny zniknęły po zakupie: karty graficznej, procka, pamięci i kilku innych bzdetów.

Opublikowano

Możesz też pokombinować z configami Chrisa.

Możesz mi dokładnie wyjaśnić ? :P O jakie pliki chodzi i co gdzie wkopiować?? Nie chce tej gry jeszcze bardziej popsuć niż jest :unsure:

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Możesz mi dokładnie wyjaśnić ? :P O jakie pliki chodzi i co gdzie wkopiować?? Nie chce tej gry jeszcze bardziej popsuć niż jest :unsure:

Chodzi tu o zmiane komend znajdujących sięw configu gry. Znajdziesz go w folderze steama (steam/steamapps/team fortress 2/tf/cfg) pod nazwą config.cfg

Masz tam wiele komend zmieniających m.in. ustawienia grafiki, dźwięku itd - dzięki temu można je wykorzystać aby osiągać więcej FPSów lub rozwiązywać problemu jak twój.

Poszukaj gotowych configów w sieci, jest ich pełno i podmieniaj ze swoim obecnym (zrób jego backupa na wypadek). Jakbyś miał problemy - pisz/poszukaj w google - są poradniki.

76561198026780786.png

Opublikowano

Ja też coś takiego mam, ale znam na to sposób bez kombinowania: musisz znalesć odpowiedni serwer (uwierzcie ale ja to tak rozwiązałem) , dać se go do ulubionych i tylko na takim grać. Jest ich wiele, ale jak w porównaniu do wszystkich to mało ;d. ja ci polecam wpisać w wyszukiwarce ,,RocketBlast'' - nie będziesz tam miał tych ścinek, bynajmniej ja ;D

76561198018588473.png
  • 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...